Cropped landscape
Belföld
Karácsony Gergely szerint zsidókat listázni nem nácizmus
2019-02-0611:04
Ezt az előválasztást mi a saját szimpatizánsainknak rendeztük és egyik célja is az volt, hogy aláássa a Fidesz ellenzéket megosztani szándékozó politikáját – mondta Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester jelöltje a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Ugyanakkor tagadta, hogy korábban olyan nyilatkozatokat tett volna, hogy a Jobbikkal nem hajlandó együttműködni.
Karácsony Gergely szerint Puzsér Róbert, a Jobbik és a DK nyilatkozatainak napirenden tartása a Fidesz médiájában az ellenzék egységének megtörésének eszköze, amiben a Hír TV is tevékeny részt vállal. Karácsony szerint ez szándékos ékverés az ellenzék egységébe. Földi Kovács Andrea 2017-es nyilatkozatokat hozott fel Karácsony Gergelytől a Jobbikkal kapcsolatban, ahol nyilvánvalóan és kimondva szerepel, hogy a Jobbikkal nem működik együtt. Ezeket Karácsony Gergely tagadta. 
 
Karácsony szerint a műsor menete is bizonyította, hogy Földi Kovács Andrea is „reprezentálja” amiről beszél: a Fidesz minden eszközzel meg akarja akadályozni, hogy saját témáit, programját elmondhassa – mondta el a Párbeszéd politikusa a Hír TV műsorában. 
 
Karácsony Gergely rámutatott, hogy a Jobbik elzárkózása az ellenzék többi szereplőjével való együttműködésre a múltban kölcsönös volt. 

Szerinte a Mi Hazánk Mozgalom elvitte a „nácikat” a Jobbikból, és érdekes módon az ő karlendítési ügyeik nincsenek a Hír TV témáinak terítékén. „A Jobbik múltja a Fidesz jelene” – mondta Karácsony Gergely, aki szerint Gyöngyösi Márton „már nem zsidózott az elmúlt időszakban” és „nagyon örül, hogy a frakcióvezető már nem mond ilyeneket” – miszerint zsidókat kéne listázni. 
„A Jobbik múltja vállalhatatlan, de a Jobbik pozitív változáson megy keresztül és ha sikerül közös alapokat találni, az együttműködésben rejlik a jövő” – véli a Párbeszéd politikusa.

Döbbenetes kijelentést tett Karácsony Gergely

A Párbeszéd politikusa szerint nem nácizmus, ha valaki zsidókat listáz.
A teljes beszélgetés:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ