Cropped landscape
Belföld
Hiteltelen, hogy a szocialisták beszélnek a devizahitelesek megsegítéséről
2019-02-0618:49
A devizahitelesek megsegítését tűzte ki célul az MSZP. A szocialisták azt szorgalmazzák, hogy a kormány mondja fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött megállapodást. A Fidesz-frakció szóvivője megdöbbentőnek nevezte, hogy a szocialisták a devizahitelesek megsegítéséről beszélnek, miközben éppen miattuk adósodott el több mint egymillió család.
Az MSZP szerint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal 2015-ben kötött paktum miatt a bankok politikai befolyást szereztek a magyar kormány felett ezért csak olyan döntések születhetnek, amelyek kedvezőtlenek a devizahiteleseknek. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese hozzátette: kezdeményezik az EBRD-vel kötött megállapodás felmondását.

A Fidesz frakciószóvivője szerint azok a szocialisták beszélnek most a devizahitelesek megsegítéséről, akik több mint egymillió családot taszítottak adósságba és cserben hagyták őket a bajban. Halász János hozzátette: megdöbbentő, hogy az MSZP ezek után még mer beszélni erről a témáról.

Nemcsak a devizahitelesek megsegítésekor kerülte el az ellenzék ujja az igen gombot. Ugyanezen a napon - december 12-én - szavazott az országgyűlés arról, hogy január elsejétől 15 százalékkal emelkedjen a tartósan beteg, súlyosan fogyatékos hozzátartozójukat otthon ápolók járandósága. A döntést egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ