Cropped landscape
Belföld
Halász János: A törvényeket az ellenzéki képviselőknek is be kell tartani
2019-02-0618:55
Elégedetlenek az ellenzéki képviselők a főügyészség nyomozati munkájával, a decemberi MTVA épületében történtek kapcsán. Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők szerint, a több száz órányi kamerafelvétel átvizsgálása és a helyszínen szolgálatot teljesítő biztonsági személyzet kihallgatása nem elegendő ahhoz, hogy kiderüljön a valóság. A Fidesz szerint szomorú, hogy az ellenzéki képviselők így mutatnak példát.
Hadházy Ákos és Szél Bernadett szívesen visszamennének az MTVA épületébe és nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben meg is teszik. A két független országgyűlési képviselő számára nem elfogadható a nyomozóhatóság döntése a főügyészség szerint ugyanis a közmédia épületében a biztonsági személyzet szabályosan járt el és nem történt jogsértés. Hadházy leginkább azt kifogásolja, hogy főként az őrök vallomásait vették figyelembe a vizsgálat során. Szél Bernadett hiányolta, hogy az ügyészség nem nyomozott eléggé részletesen.

A DK országgyűlési képviselője szerint az ellenzéki politikusok csak azt tették, amire a szavazók felhatalmazták őket. Varju László hozzátette: a tavaszi ülésszak alatt is azt a politizálást kell folytatnia az ellenzéknek, amit decemberben mutatott a közmédiánál és a parlamentben. 

A képviselőknek különösen tiszteletben kellene tartani a törvényeket és példát kellene mutatniuk viselkedésükkel - mondta a Fidesz-frakció szóvivője. Halász János hozzátette: szomorú, hogy az ellenzéki politikusok ezt nem így teszik.

Az ellenzéki képviselők még decemberben a túlóratörvény elleni tüntetés alkalmával törtek be a köztévé épületébe. A politikusok be akartak jutni a stúdiókba és a szerkesztőségekbe, hogy megzavarják az élő adást. Volt köztük olyan, aki a tűzriasztót nyomta meg, akadt aki a lépcsőn mászott át, de attól sem riadtak vissza, hogy a biztonságiakkal dulakodjanak. A képviselők végül magukat buktatták le élő közvetítéseikben, hogy szándékosan rendeznek hisztérikus jeleneteket a közmédia épületében.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ