Cropped landscape
Belföld
Tóth Erik: Megbukott az ellenzéki botránypolitizálás
2019-02-0520:26
Az ellenzéki tüntetések úgy tűnik, nem befolyásolták a kormánypártok támogatottságát. A Nézőpont friss felmérése szerint a Fidesz továbbra is fölényesen vezet. Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a havonta közölt közvélemény-kutatásokban az is beszédes, ha egy politikai párt támogatottsága se pozitív se negatív irányba nem változik.
Tóth Erik kiemelte: az a decemberi botránypolitizálásra épülő politikai karakter, melyet próbált saját maga számára megformálni minden ellenzéki párt, egyértelműen megbukott.
Minden ellenzéki véleményformáló arra számított, hogy ez az újfajta politizálási stílus képes lesz arra, hogy 2010 óta először tudják érdemben növelni a társadalmi bázisukat egy hónap leforgása alatt
- fogalmazott. Hozzátette: ebből a kutatásból kiderült, hogy az ellenzéki pártok most sem tudtak új szavazókat megszólítani.

Tóth Erik kifejtette: a kormánypártok rendkívül magas támogatottságának az az üzenete, hogy amennyiben az ellenzéki pártok a botránypolitizálás hosszú távra tervezik, akkor számítaniuk kell arra, hogy nem tudnak új szavazókat szerezni.
Az elemző beszélt arról is, hogy a decemberi és a januári adatok alapján a Fidesz-KDNP 14 mandátumot szerezne egy most vasárnapi európai parlamenti választáson, az ellenzéki pártok pedig osztozkodnának a maradék hét mandátumon.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ