Cropped landscape
Belföld
Sikert aratott a magyar orvostechnika
2019-02-0508:14
Nemzeti standdal jelent meg Magyarország a január 28–31. között Dubajban megrendezett Arab Health kiállításon. A világ egyik legrangosabb egészségipari eseményén idén 17 magyar cég mutatta be termékeit, ami a Külügyminisztérium, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a MediKlaszter együttműködésével valósult meg.
A nemzetközi közönség érdeklődését leginkább a Debrecenben gyártott idegsebészeti koponyafúró rendszer, illetve a tüdő- és szívdiagnosztikai állomás keltette fel, amely egyszerre teszi lehetővé az EKG és a tüdődiagnosztikai mérések elvégzését, így sokkal gyorsabb diagnózist eredményez, ami életet menthet.

Az egészségiparban – amely a világgazdaság egyik legdinamikusabban növekvő területe – kiemelt szerepe van a kutatás-fejlesztésnek, az innovációnak és az új technológiák gyors bevezetésének. Ezek fontos értékek a magyar gazdaság számára is, így a kormány kiemelten támogatja az egészségipari vállalkozások exportpiacra lépését.

A Dubajban rendezett Arab Health a legnagyobb egészségipari kiállítás az Arab-öböl országaiban, a világon pedig a második legjelentősebb orvostechnikai esemény. Az expo tavaly közel 90 ezer látogatót vonzott a világ 150 országából.

A kiállító orvostechnikai és gyógyszeripari cégek több száz eredményes tárgyalást bonyolítottak le az Arab-öböl országaiból, valamint Japánból, Nepálból, Elefántcsontpartról, Etiópiából és Indiából érkező vállalatokkal.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ