Cropped landscape
Belföld
A rendőrség sikeresen vonja be a lakosságot a körözési munkába
2019-02-0507:53
A legkeresettebb bűnözők nevét és fényképét is megoszthatjuk a különböző közösségi oldalakon, ezzel is segítve a rendőség munkáját. A bejelentések azóta megsokszorozódtak. Az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában az ORFK szóvivője, Gál Kristóf elmondta: köszönhetően az új felületen keresztül beérkező anonim bejelentésnek, elfogtak egy több mint kilenc éve körözött bűnözőt. 
Egy hete indult a rendőrség megújult körözési alportálja, ezen a platformon megjelenik a maximum 50 legkeresettebb bűnözőt tartalmazó toplista. A szakma úgy érezte megérett az idő arra, hogy a lakosságot még inkább bevonják a körözési munkába, hiszen nagyon fontos milyen információk érkeznek a lakosságtól - magyarázta az ORFK szóvivője.

Gál Kristóf ismertette, gyakorlatilag a napi bejelentések száma megháromszorozódott, az elsőnek kitett 50 körözött bűnözőből négy már nincs is a honlapon. 

Múlt héten pedig egy több mint kilenc éve kábítószeres bűncselekmény miatt körözött férfit fogtak el, köszönhetően az új felületen keresztül beérkező anonim bejelentésnek
- emelte ki.
 
A bejelentések során sok érdemi információhoz jutnak, természetesen mindent ellenőrzik. Ahogyan a példa is mutatja eredményre vezet - mondta a szóvivő.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ