Cropped landscape
Belföld
Horváth Csaba: A népszerűség döntött az előválasztáson
2019-02-0421:25
"Köszönöm és mától a közös ügyünk zászlóvivője, Karácsony Gergely mögé állok” - nyilatkozta Horváth Csaba, azután, hogy döntő különbséggel Karácsony Gergely megnyerte az előválasztás első fordulóját. Az MSZP főpolgármester-jelöltje az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy értékelt, valószínűleg a népszerűség döntött kettejük között. 
A legfontosabb, hogy egy politikai innováció keretében a budapestiek kezébe adtuk a döntést. Természetesen sokan sokfélét gondolhatunk arról ki alkalmasabb egy feladatra. Karácsony Gergely ismertsége nyilván nagyobb volt mint az enyém, de a szakmai alkalmasságot egyikünknél sem vitatták - magyarázta Horváth Csaba.

Hozzátette, a budapestiek pedig Karácsony Gergelyre bízták a zászlót, így beállok mögé. Ez nemcsak morális kötelességem, hanem jószándékból is ez az érdekem. Karácsony Gergely akkor lesz sikeres, ha mindannyian támogatjuk - jelentette ki.

Horváth Csaba szerint a népszerűség döntött kettejük között, ezután Velkovics Vilmos felvetette, ennek ellenére folyamatosan vitában álltak a programpontok kapcsán is.
Az előválasztás után, többen megkérdőjelezték az MSZP létjogosultságát, Deutsch Tamás például azt írta: "Szerencsétlen MSZP már azt a választást is elveszti, ahol csak a saját miniszterelnök-jelöltje és saját főpolgármester-jelöltje indul."

Horváth Csaba úgy reagált, az előválasztás nem törte meg szövetségüket, sőt erősebben jöttek ki ebből a helyzetből. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ