Cropped landscape
Belföld
Deák Dániel: Horváth súlyosan kikapott, de Karácsony nem nyert
2019-02-0421:23
Ugyanolyan politikusok mérkőztek meg egymással, az MSZP-nek teljesen mindegy volt ki lesz a győztes - mondta az előválasztással kapcsolatban Deák Dániel. A Figyelő főmunkatársa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, ez az alacsony részvétel, alacsony legitimitással bír. Kiemelte: Horváth Csaba súlyosan kikapott, de Karácsony Gergely nem nyert, hiszen neki még mérkőzéseket kell lefolytatnia más ellenzéki jelöltekkel.
Az előválasztáson nagyon kevesen vettek részt, tehát nagyjából az összes budapesti választópolgár 2 százalékáról van szó. Ez alacsony legitimitást ad Karácsony Gergelynek. Puzsér Róbert most jogosan mondja azt, hogyha az 50 ezret nem éri el a második fordulón a részvétel, akkor nem tekinti ezt az egész előválasztást mérvadónak - magyarázta a Figyelő főmunkatársa.

Hozzátette, ott van a Jobbik, a Momentum és más kisebb pártok, akik lehet, hogy fognak más budapesti főpolgármester-jelöltet ajánlani. Az ellenzéken belüli vita még éleződni fog ebben a témában. Az első forduló lényegében az MSZP – Párbeszéd házi mérkőzése volt, a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje és a budapesti főpolgármester-jelöltje mérettette meg magát. Tehát valódi tétje számukra nem volt. Ugyanolyan politikusok mérkőztek meg egymással, az MSZP-nek teljesen mindegy volt ki lesz a győztes.
Horváth Csaba súlyosan kikapott, de Karácsony Gergely nem nyert, hiszen neki még mérkőzéseket kell lefolytatnia más ellenzéki jelöltekkel.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ