Cover
Belföld
Szili Katalin: Így fogadtak el, ahogy vagyok
2019-02-0320:56
Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az ECHO TV Őszintén című műsorában visszaemlékezett politikai pályafutására, amely 1989 óta tart. 2004 óta pedig főleg a határon túli magyarokért tevékenykedik, ami mindig is kedves volt számára. Szili Katalin nyíltan beszélt gyerekkori balesetéről is, amelynek következtében elveszítette bal kezét. A nyilvánosság előtt nem szokott arról beszélni, hogyan dolgozta fel a balesetet, most viszont elárulta, soha nem voltak emiatt hátrányai, sőt, úgy érzi példát tud mutatni, hogy így is el lehet érni bármit az életben. 
Szili Katalin 1989 óta politizál. Előbb az MSZMP-ben később az MSZP-ben, amelynek 2009 óta nem tagja, jelölték köztársasági elnöknek is, ami azért nem következett be, mert az SZDSZ végül kihátrált mögüle. Jelenleg saját pártja van, elnöke a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártnak, de miniszterelnöki megbízotti feladatkört is ellát. Főleg a határon túli magyarokért tevékenykedik, ami mindig is kedves feladat volt a számára.  Mint mondta, 2004 december 5-e óta adhat ennek hangot. 
A miniszterelnöki megbízott gyerekkori balesetére is visszaemlékezett. A 12 éves Katalin egy barátjával nagyszülei udvarán játszott, ahol találtak egy II. világháborús nehéz aknagyutacsot. Egy szöget akart beleverni ami felrobbant a kezében. Egy ideig az sem volt biztos, hogy életben marad, az őt műtő professzor azt mondta, valószínűleg van még dolga az életben. 

Szerintem ez így is van, hiszen történhetett volna másképpen is és nem maradok életben
- tette hozzá Szili Katalin.

Mint mondta, nem igazán beszélt a nyilvánosság előtt keze elvesztésének feldolgozásáról. Most azonban elárulta, mi történt a balesete után: elég erős volt a szervezetem, mert mindent kibírtam, de ebben nyilván a jó sorsom is benne van - emlékezett vissza.
Többnyire intelligens emberekkel voltam körülvéve, akiknek ez nem volt különösebb probléma, így fogadtak el. Nem voltak emiatt hátrányaim, sőt, én úgy gondolom, talán jó példát mutattam arra, hogy azért így is el lehet érni bármit az életben.
Katalin – bal keze nélkül is – azóta is bármit elvégez. Autót vezet, telefonál, főz, mos, takarít, de a kíváncsi tekintetek elől néha eltakarja bal karját, erre pedig egy egész sálgyűjteménye van, amit kivételesen az Őszintén stábjának is megmutatott.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Őszintén
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ