Cropped landscape
Belföld
A Jobbik már el sem rejti bevándorláspárti terveit
2019-02-0320:05
Európának nincs szüksége újabb, a bevándorlók feltartóztatását szolgáló kerítésekre, mert az csak feszültséget szül az Európai Unió tagállamai között - mondta a Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton szombati évadnyitó beszédében.
A Jobbik nem támogatja, hogy a májusi európai parlamenti választást követően a magyar határzár mintájára újabb kerítések legyenek a kontinensen. Ha Orbán Viktor és szövetségesei diadalmaskodnak pár hónap múlva, akkor drótakadályokkal szabdalt, egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk – tette egyértelművé a Gyurcsány Ferenccel való együttműködést felvető politikus, hogy pártja elutasítja a magyar határzárat - írja az Origo.

Gyöngyösi Márton elnökhelyettes a kiváltságos médiumok és a párt hűséges politikusai előtt tartott beszédében szinte végig a Orbán Viktort és a magyar kormányt bírálta, a pártján belüli jelentős problémákat, mint például saját elnöke, Sneider Tamás és az ő felesége nyíltan újnáci megnyilvánulásait és múltját természetesen figyelmen kívül hagyta.

A párt második számú politikusa szerint a magyar miniszterelnök májusi győzelme esetén újabb „drótakadályok” épülhetnek, és mint szavaiból kiderült, számára ez elfogadhatatlan. Gyöngyösi ezzel meghirdette a migrációpárti uniós elithez igazodás politikáját, a Jobbik tehát látszatát sem akarja fenntartani annak, hogy nem a Soros-féle liberális oldal tagja.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ