Cropped landscape
Belföld
Sneider: Én magam szívesebben lennék harcos továbbra is – újabb hangfelvétel
2019-01-3116:53
Megtéveszti választókat és csak kényszerből finomkodik a Jobbik - ez derül ki az ECHO TV birtokába került hangfelvételből, amelyen Sneider Tamás pártelnök beszél. Az ellenzéki pártok politikusai szerint szükség van a jobbikkal való együttműködésre, de Sneider Tamásnak bocsánatot kell kérnie a félreérthető kijelentései és az elmúlt hetek botrányai miatt.
Egy nemrég nyilvánosságra került hangfelvételen a Jobbik elnöke arról beszél, hogy félrevezetik az embereket azért, hogy még több szavazót szerezzenek. Sneider Tamás a felvételen azt is elmondja, hogy ha valóban őszintén elmondanák, amit gondolnak bizonyos csoportokat megsértenének, ezért meg kellett tanulnia finomabban fogalmazni.
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint szükség van a Jobbikkal való együttműködésre, de elítéli a pártvezető kijelentéseit. 
Azt gondolom, amit a Jobbikban tisztázni kell, hogyan viszonyul hozzá, én azt tudom elmondani, amit hétfőn is elmondtam ezzel kapcsolatban: nagyon fontosnak tartom, hogy két dolgot lássunk, az egyik: hogy a demokratikus erőknek az együttműködéséről kell hogy szó legyen, ez történik, mindent mást a Jobbikon belül kell tisztázni 
– nyilatkozta az ECHO TV-nek a politikus. 
 
A Párbeszéd társelnöke hisz a Jobbik pálfordulásában, de Sneider Tamásnak bocsánatot kellene kérnie a kétes ügyek miatt. Karácsony Gergely hozzátette: a teljes párttal nem, de bizonyos politikusokkal együtt tudnak működni a jövőben is. 

Komolyan vettük, hogy a Jobbik szeretne letérni erről a sokszor rasszista kijelentéseket is tevő politikáról és komolyan vesszük azt, hogy akkor tudunk velük együttműködni, ha ők egy valóban jobb közép demokratikus párttá válnak és a radikális múltjuknak ezeket az elemit kigyomlálják a politikájukból 
– közölte Zugló polgármestere 
 

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője 1992-ben maga is szélsőségesekkel közösen tüntetett az akkori kormány ellen, de nem ért egyet azzal, hogy a Jobbik megtéveszti a választókat. 

Mindig is tudtuk, hogy a Jobbik rájött arra, hogy nép pártosodni kell, azonban azt gondolom, hogy ezt őszintén nehezen tudja tenni, hiszen nem lehet meg nem történté tenni azt az időszakot, amikor Magyar Gárda és hasonló képződmények grasszáltak a Jobbik környezetében ostorpattogtatással, azonban azt látjuk, hogy a Jobbik átértékelte sok tekintetben, hogy ez mennyire őszinte azt nem nekem szocialista politikusnak, hanem a választóknak kell megítélni 
– mondta az ECHO TV Híradójának az ellenzéki politikus. 
 
Az elmúlt időben számos botrány látott napvilágot a Jobbik körül. Sneider Tamás felesége az esküvői fotózásukon hitleri köszöntéssel pózolt. A Jobbik elnöke az eset magyarázataként csak annyit mondott: vicceltek. „Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök” – jelentette ki Sneider Tamás egy másik hangfelvételen. 
 
Korábban egy jobbikos képviselő meggyalázta a Duna-parti holokauszt-emlékművet, és a zsidó származású képviselők listázását is szorgalmazták a párt tagjai. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ