Cover
Kultúra
L. Simon László: A magyar közönség igényli a jó és minőségi előadásokat
2019-01-3021:15
Megváltozik a színháztámogatás rendszere. Az Emmi kulturális államtitkárához rendelték a 37 milliárd forintos keretet, és a korábbiaknál nagyobb, 3,5 milliárd forint fix összegű támogatáshoz jut tizenegy budapesti fenntartású színház. Az ECHO TV Nap aktuális című műsorában L. Simon László, az országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke elmondta: a rendelkezésre álló összeg egy jelentős része egy olyan pályázati formában fog kiosztásra kerülni, ahol azok a kultúrpolitikai szempontok tudnak érvényesülni, amik a Fidesz konzervatív kormányzásának az alapját jelentik.
L. Simon László elmondta: ő és Vidnyánszky Attila voltak azok, akik évek óta következetesen a TAO rendszer kivezetése mellett érveltek. Az egyik oka az volt, hogy nagyon sok pénz nem oda jutott, ahova jutnia kellett volna. A visszaélésekről azt mondta: ez egy olyan csalási rendszer volt, amit a jog eszközeivel lehetetlen volt utolérni.

Kiemelte: Az új, Fekete Péter, kulturális államtitkár által kidolgozott szempontrendszer egy okos és jó szempontrendszer. Példaként említette, hogy az anyagi támogatással  motiválni lehet a színházakat arra, hogy olyan előadások is előkerüljenek, amik a magyar dráma történetnek fontos darabjai, és amelyeket az elmúlt évtizedekben nem, vagy csak nagyon ritkán játszottak.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ