Cropped landscape
Kultúra
Garami Gábor producer temetése pénteken lesz
2019-03-2714:58
Garami Gábor Balázs Béla-díjas filmproducer, egyetemi tanár temetése pénteken 12 órakor lesz a Kozma utcai izraelita temetőben - közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége szerdán az MTI-vel.
A producer március 23-án hunyt el. A Magyar Filmművészek Szövetsége Garami Gábort saját halottjának tekinti. 
    
Garami Gábor 1952-ben született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1985-ben szerzett diplomát. Pályája elején tévésorozatokban, oktató- és dokumentumfilmekben dolgozott, 1978 és 1991 között a MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésére került, 1991-ben a CINEMA-FILM produceri iroda ügyvezető producere lett. 
    
Gyakran dolgozott Mészáros Márta, Dömölky János, Gothár Péter, Kézdi-Kovács Zsolt és Bacsó Péter oldalán. 1991-től a filmszemle szervezője volt. Producerként dolgozott a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, a Hamvadó cigarettavég, A miskolci boniésklájd, a Csoda Krakkóban, az Ede megevé ebédem és a Márió, a varázsló című filmekben is. 
    
Utolsó két nagyjátékfilmje a Fekete Ibolya által rendezett Anyám és más futóbolondok a családból, valamint a Vámos Zoltán rendezte Parázs a szívnek volt. Részt vett több rövidfilm készítésében, legutóbb Fekete Tamás Asszó és Kis Hajni Last Call című diplomafilmjének volt a producere.
    
A Magyar Filmművészek Szövetsége 2012-ben életműdíjat adományozott a producernek.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ