Cropped landscape
Belföld
Gyurcsányék már a Jobbik pártsajtójában mentegetik Sneider náci ügyeit
2019-01-3013:46
Kedden a Jobbik-médiában a DK-s Varju Lászlóval készítettek interjút, aki levegővétel nélkül mentegette a náci botrányban vergődő pártot - számolt be az Origo.
Náci botránysorozatának kipattanását követően tíz napig teljesen eltűnt a nyilvánosság elől a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Sneider Tamás, hogy aztán kedden az ATV-ben újult erővel, mindent vivő magyarázkodásba kezdjen

A politikus arról is beszélt, hogy ugyan a párt elnöksége döntött már az önálló listáról,
ő személy szerint nem veti el, hogy a „politikai helyzettől függően” változni fog a Jobbiknak az összefogással kapcsolatos stratégiája az elkövetkező hónapokban. 
Ez pedig nem mást jelent, minthogy Sneider zöld utat adott a balliberális pártokkal való nyílt közösködésre.

„Májusig még sok víz le fog folyni a Dunán” – tette hozzá sejtelmesen a szkinhedmúltú pártelnök, azt sugallva, komoly mozgolódások várhatóak az ellenzéki térfélen. 
Egy DK-s politikus mentegeti a Jobbikot egy jobbikos pártlapban

Másfél órával Sneider ATV-s „szereplése” után egy kifejezetten érdekes beszélgetés bukkant fel a Jobbik-média, az Alfahír felületén. 
Soha nem fordult még elő, hogy a jobbikos médiában a párt ősellenségének számító Demokratikus Koalíció egyik politikusával készítsenek interjút, kedden eljött ez a pillanat. 
Ugyanis a portál Varju Lászlót szólaltatta meg, aki az összefogás fontosságáról zenghetett ódát. A Gyurcsány-párti politikus az „egységes az ellenzék” szlogennel futó, péntekre tervezett újpesti megmozdulás kapcsán kimondta, hogy „ez a tiltakozás már nemcsak egyetlen törvény alkalmazása, hanem az egész kormány működése ellen szól”. Nem volt megállás, érkezett a következő fajsúlyos mondat:

meg kell találni azokat a pontokat, amik összekötnek bennünket, és szerintem ezekből egyre több van.

– nyilatkozta Varju, miután a Jobbikról és annak elnökéről tíz nap alatt négy-öt antiszemita/rasszista ügy került elő. Kérdésre válaszolva a mosdatás csúcsának a csúcsaként azt mondta, a Fidesz mindent megtesz majd azért, hogy a viszályt igyekezzen táplálni, például „hazug hírek gyártásával, amik esetleg elbizonytalanítanak másokat”.

Pár dologról azonban nem kérdezték, és nem is beszélt a rasszizmus és antiszemitizmus ellen már nem küzdő párt politikusa az interjú során. Ezekről:

  • Sneider Tamásról kikerült egy videófelvétel, amelyen felesége hitleri karlendítéssel pózolt;
  • Sneider Tamásról kikerült egy hanganyag, amelyen arról beszélt, hogy még mindig jobb, ha valaki muszlim vallásra tér át, mint ha zsidóra;
  • Sneider Tamásról kikerült az a vádirat, amely szerint fiatalon bántalmazott egy mozgássérült roma férfit;
  • Sneider Tamásról kikerült egy pár hónapja készült hanganyag, amelyen a cigányok agyonveréséről beszélt.
  • Mindez szimpatikus-e a Demokratikus Koalíciónak, és vállalhatónak tartanak-e egy olyan párttal való együttműködést, amelynek az elnökéről ilyen történetek derültek ki?

Ezek a témák nem kerültek napirendre a beszélgetés során, ami annyiban nem meglepő, hogy már tegnap is óriási mellébeszélést mutattak be a balliberális politikusok.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ