Cropped landscape
Belföld
A gyanútlan turistákra vadásznak az egyre agresszívebb fővárosi hiénák
2019-01-3008:00
Mindennapossá vált, hogy az úgynevezett taxishiénák fenyegetik a hivatásos taxisokat a fővárosban. A folyamat - kisebb-nagyobb megszakításokkal - 20-30 éve tart – hívta fel rá a figyelmet Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az ECHO TV Jó reggelt című műsorának szerdai adásában. 
Metál Zoltán kiemelte, a taxishiénák is érzékelték, hogy a kormány rengeteg pénz fektetett bele a turizmusba, az idegenforgalomba. Februártól decemberig nagy jelenléte van a turizmusnak Budapesten és a fővárosba érkezők a taxis szolgáltatásokat rendszeresen igénybe veszik. 

A taxishiénák elfoglaltak belvárosi csomópontokat és a turistákra szakosodtak 
– mutatott rá az Országos Taxis Szövetség elnöke, aki szerint nagy kérdés, milyen körök állnak az illegális csoportok mögött. 

Metál Zoltán szerint be kellene kerülnie a digitális jogosítványba az, hogy valaki taxit vezethet, így közúti ellenőrzésnél látható lenne, hogy a sofőr jogosult-e taxit vezetni, vagy sem. 

Dénes Tamás műsorvezető azon felvetésére, hogy milyen visszaélések tapasztalhatók, a taxisszövetség elnöke elmondta, a hiénák magyarokat nem visznek el a kért címre, egyszerűen várják a külföldieket, a gyanútlan turistákat, akiknek az itthoni magas taxiár alacsonynak számít hazájuk áraihoz képest. 

Teljes beszélgetés: 
A legutóbbi videó a taxihiénák fenyegetéséről: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ