Cropped landscape
Belföld
Fordulópont volt a „karácsonyi forradalom” – vélik a Budai Liberális Klubban
2019-01-2913:16
Elutasítja a közös ellenzéki EP-listán való részvételt a Momentum. A szocialista pártelnök Tóth Bertalan sem ragaszkodik már az ötlethez, amelyről a kormányellenes tüntetések szónokaként beszélt. A két párt a Budai Liberális Klubban abban egyezett meg, hogy a májusi EP-választáson a résztvevők maximalizálása a legfontosabb ellenzéki cél.
A Budai Liberális Klubban úgy vélik, a „karácsonyi forradalom” óta az ellenzék lényegi többségbe került és ennek már az EP-választáson is lesz eredménye.
Hétfőn este a szocialista Tóth Bertalan már nem beszélt arról, hogy közös ellenzéki lista kellene a májusi európai parlamenti választáson, megelégedne az ellenzéki egységgel is.

Az ellenzék a Zavecz Reaserch kutatása alapján arra számít, hogy a kormánypártok 48, míg a többiek 52 százalékot kapnak, a Momentum ennek ellenére elutasítja az ellenzéki közös listát.
Fordítottja fog történni annak, ami 2014-ben volt – hangzott el a liberális klubban.
A Nézőpont Intézet januárban végzett közvélemény kutatása alapján a közös lista esetén a mandátumok szempontjából rosszul járna az ellenzék. A külön lista esetén megszerezhető 8 helyett 7 mandátum jutna az ellenzéki pártoknak, ezzel pedig nőne a Fidesz-KDNP támogatottsága, amely így 13 helyett 14 képviselőt delegálna majd az EP-be.
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ