Cropped landscape
Belföld
Bakondi György: Ellenséget próbálnak kreálni Magyarországból
2019-01-2908:50
A Magyarországról szóló szerdai EP-vita arról szól, hogy szélsőséges, az európai értékekkel szembeforduló országként mutassa be hazánkat az európai választópolgároknak. Azt próbálják elérni, hogy féljenek tőlünk, és így a májusi EP-választáson a szociáldemokrata-liberális csoportokra szavazzanak. Ez nem más, mint kampánystratégia. Erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. 
A korábbi meghallgatások igazolják, hogy a magyar kormány soha nem futamodik meg. Orbán Viktor minden meghallgatásra elment és lehetőségei szerint kifejtette a magyar álláspontot – utalt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a tavaly szeptemberi Sargentini-vitára, amelyen Orbán Viktor mindösszesen 5 percet kapott a felszólalásra.

Most azonban az EP-választás kampány időszakában tűzött 3 kérdést újra napirendre az Európai Parlament. Ebből a Munka törvénykönyv módosítása és a közigazgatási bíróságok olyan szakmai kérdések, melyekről az EP plenáris ülésen soha eddig nem foglalkozott - mondta.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy számos európai országban van mindkettőre - a Munka törvénykönyv általi módosításra, illetve a közigazgatási bíróságra - is példa. Ami pedig a tüntetéseket illeti: velünk egy időben megkérdezhetnék Franciaországot, Görögországot, Németországot vagy Belgiumot, ahol napi szinten vonulnak utcára az emberek.

Szakmai oka és előkészítettsége nincs - szögezte le a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Másrészről a választási időszakban - amelynek a fő kérdését nyilvánvalóan mutatja a bevándorlóországok illetve az illegális bevándorlást ellenző országok között húzódó szakadék - napirendre tűzött, oda nem tartozó kérdések politikai megvitatásában nem kíván közreműködni a magyar kormány - közölte.

Az EP az elmúlt hónapokban gyors ütemben próbál olyan döntéseket meghozni, amelyek a bevándorlással összefüggésben jelentkeznek.

Ilyen az új uniós határőrizeti ügynökség, a migránsvízum és az 2021-2027-es uniós költségvetés, melynek bizonyos összefüggéseiről már  szavazott az EP. Idesorolta az uniós források jogállamisághoz való kötését és a civil szervezetek eddigiektől eltérő, igen jelentősen megnövelt támogatását. 
Ezeknek mind az a célja, hogy a választásokig a jelenlegi többséget kihasználva egy irreverzibilis helyzetet hozzanak létre - jelentette ki Bakondi. 

Soros György gyakori látogatásai is azt jelzik, hogy az Európai Unió egy programot hajt végre, amely a bevándorlás új, európai rendszerének a kialakítását illetőleg azon országok politikai nyomás alatt tartását célozza, amelyek szembefordultak a nemzetállamok számára nagyon komoly biztonsági kockázatot jelentő bevándorláspárti politikával – húzta alá. 

Tóth Kriszta kérdésére reagálva Bakondi György kifejtette: okkal lehet arra gondolni, hogy a mostani színjáték nem a magyar választópolgároknak, hanem sokkal inkább a nyugat-európai választópolgároknak szól. Félelmet próbálnak kelteni az emberekben Magyarországgal szemben. Úgy próbálják beállítani hazánkat, mintha egy szélsőséges, az európai értékekkel szemben álló rendszerről lenne szó.

Vagyis, ne kövessétek a magyar példát, szavazzatok továbbra is a szociáldemokrata-liberális csoportokra - fogalmazott.

Mint mondta: ez a politikai kampány Európában. A magyar és az európai polgárok azonban jól ismerik ezt a kampánystratégiát. 
A magyar kormány bohózatokban, politikai kampányeseményekben pofozógépnek nem kíván megjelenni. Minden más esetben kiáll a magyar kormány a magyar érdekekért. Most azonban úgy látjuk helyesnek, hogy ne statisztáljunk egy politikai rendezvényhez
- rögzítette Bakondi. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A  nemzet hangja - Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ