Cropped landscape
Belföld
Rendőrt akart lefizetni a Dózsa György úti kabriós
2019-01-2806:09
Két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) abban a korrupciós ügyben, amelyben már a Dózsa György úti halálos baleset vádlottját, M. Richárdot is érintettként tartja számon a hatóság – tudta meg a PestiSrácok.hu. A nehézfiú közvetítők segítségével akart lefizetni egy rendőrt, hogy megússza az ellene indított eljárást.
A PestiSrácok.hu információi szerint M. Richárd mellett további két személy is gyanúsítottja lett annak a korrupciós ügynek, amelynek lényege, hogy a Dózsa György úti halálos tragédia vádlottja kenőpénz segítségével akarta „megoldani”, hogy az ellene indított büntetőeljárásból kimosdassák. M. Richárdot emiatt még tavaly november 20-án gyanúsították meg hivatali vesztegetéssel.

A történet előzménye, hogy a hírhedt kecskeméti maffiaper elítéltje vissza akarta szerezni a – korábban bevont – jogosítványát, így került kapcsolatba azzal a személlyel, aki vállalta, elintézi neki, hogy anélkül kapja vissza a vezetői engedélyét, hogy az ehhez szükséges feltételeket személyesen teljesítenie kellene. A gyanú szerint M. Richárd emellett kenőpénz átadásával akarta megúszni a Dózsa György úti baleset miatt indult büntetőügyet: a jogosítványa visszaszerzése ügyében már segítséget felajánló személy ugyanis a nyomozó ügyészek szerint kapcsolatba került egy másik férfival, aki azt állította, hogy egy, a büntetőeljárásra rálátással és ráhatással bíró rendőr kenőpénzért cserébe belenyúl a halálos karambol ügyébe.

M. Richárdnak később mindketten azt ígérték, hogy 1,2 millió forint ellenében a Dózsa György úti közúti baleset miatt indult nyomozás végkimenetelét, valamint a visszavont vezetői engedély visszaadását a rendőr hajlandó elintézni. A két férfi azonban megbeszélte egymással, hogy a rendőrnek csak 800 ezer forintot adnak, a maradékot pedig egymás közt osztják szét. M. Richárd – vesztegetési céllal – 300 ezer forintot át is adott az egyik személynek, aki ebből juttatott a megállapodásban résztvevő társának, abban a hitben, hogy ő a pénzt a rendőrnek fogja továbbítani – áll a gyanúsításban. Azonban idővel kiderült, utóbbi férfi átverte társát és M. Richárdot is, mert valójában nem állt kapcsolatban hivatalos személlyel, a kapott összeget egyszerűen eltette.

Mindezek miatt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai a jelenleg szabadlábon védekező két férfit vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsította meg, de a becsapott bűntárs emellett még – hasonlóan a tavaly novemberben meggyanúsított M. Richárdhoz – hivatali vesztegetés bűntette miatt is felelhet, hiszen a pénz egy részét ő is abban a tudatban adta tovább, hogy azzal egy rendőrt fognak lefizetni.

A Dózsa György úti baleset ügye egyébként múlt pénteken került a bíróság elé. Az előkészítő tárgyaláson az ügyész azt indítványozta, hogy ha a balesetet megelőzően 135-140-el száguldozó M. Richárd elismeri bűnösségét, akkor kapjon 7 év 2 hónap szabadságvesztést és véglegesen tiltsák el a járművezetéstől, a szabálytalanul kanyarodó Citroen sofőrjét pedig beismerés esetén két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtsa a bíróság, továbbá tiltsa el egy évre a járművezetéstől.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ