Cropped landscape
Belföld
Kerületének tett ígéreteit sem tartotta be Karácsony
2019-01-2808:44
Hiába fogadkozott Karácsony Gergely, miután megválasztották Zugló polgármesterének, hogy nem kezelik majd a pártok kifizetőhelyeként a kerületet, nem így lett. Még Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök is benyújtotta a számlát - írja a Magyar Hírlap.
Karácsony Gergely, Zugló párbeszédes polgármestere 2014 végén, megválasztása után az Indexnek nyilatkozva azt ígérte, nem engedi, hogy bármelyik párt kifizetőhelyként kezelje a kerületet. Az ígéreteiből sok mindent nem sikerült betartania. 
 
Az egykori Párbeszéd Magyarországértban (PM) tevékenykedő frakciótársai közül jelenleg ketten dolgoznak a zuglói önkormányzatnál, hozzávetőleg hat PM-es párttag dolgozik vagy dolgozott a hivatalban, de a párt alapítványának két kuratóriumi tagja és a balliberális nagykoalíció tucatnyi pártkádere és családtagjaik is haszonélvezői Karácsony polgármesterségének – írta blogbejegyzésében Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője. Ugyanakkor a nagykoalíció tagjai is benyújtották a számlát. 
Ahogy szombati számunkban megírtuk, a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztját például az MSZP-s alpolgármester sógora kapta meg, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 2015 elején tisztogatásba kezdett: akiről azt gondolták, hogy a korábbi fideszes polgármester embere, az bizony repült. Emiatt jogerősen pert vesztett a cég a volt belső ellenőr ellen, és most emiatt fizethetnek a zuglói adófizetők. 
 
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök és DK-elnök sem volt rest, ő is benyújtotta a számlát a támogatásért, így lett alpolgármester a zuglói DK-elnök, Horváth Zsolt, akit a titkosszolgálatból ejtőernyőztek a hivatalba, úgymond „fedett állásból”. Karácsony mindezt a megnövekedett feladatokkal magyarázta, ami Horváth Zsolt esetében a turisztika fejlesztését és például a kerület kulturális intézményének, a Cserepesháznak a felügyeletét jelenti. 
 
Ha már a Cserepesháznál tartunk, ott kapott állást az MSZP egykori szóvivője, Török Zsolt is, aki most nem éhségmenetet, hanem rendezvényt szervez. Karácsony egy másik régi harcostársa még az LMP-ből, Vágó Gábor átvilágítási biztosként működik a kerületben, havi háromszázezer forintos apanázzsal.

Folytatódik Karácsony Gergely és Horváth Csaba versengése az ellenzéki főpolgármester-jelöltségért, előbbi több fát, utóbbi szabad Budapestet ígér - írja a Magyar Hírlap

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ