Cropped landscape
Belföld
A Jobbik tovább mosdatja elnökét, Sneider Tamást
2019-01-2607:07
Amit a Fidesz csinál, az burkolt antiszemitizmus – mondta Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, akit pénteken Sneider Tamás feleségének náci karlendítéséről, valamint szkinhedmúltjáról kérdeztek újságírók. A politikus szerint, dacára egy korábbi bírósági ítéletnek, a Jobbik elnöke nem szkinhed. Arra, hogy Vona Gábor exelnök szerint vállalhatatlan mindaz, ami a napokban előkerült Sneider múltjából, a szóvivő úgy reagált, a Jobbiknak más a véleménye.
Csak a gyáva diktatúrákra jellemző, hogy emberek magánügyeit kiteregeti, amelyekhez illegálisan, spicliskedve vagy pénzért jutnak hozzá. A Jobbik nem foglalkozik ilyen aljasságokkal
– így reagált pénteken Szilágyi György, a Jobbik szóvivője arra a felvételre, melyen Sneider Tamás pártelnök felesége náci karlendítéssel pózol a kamera előtt. Mint mondta, ő egyáltalán nem érzi annyira egyértelműnek a videót, mint amennyire a média próbálja azt sulykolni. 
 
Szavai szerint tiszteletben tartják Vona Gábor azon álláspontját, miszerint a történtek vállalhatatlanok, Sneidernek pedig bocsánatot kellene kérnie, azonban az előző pártelnöknek ebben a kérdésben más a véleménye, mint a Jobbiknak.

A párt tegnapi „rágalominfóján” szóba került az a kilencvenes évekbeli büntetőügy is, amely szerint Sneider megvert egy mozgássérült cigány embert. Erre Szilágyi úgy reagált: a sajtó téves megállapításokat tett, az igazság az, hogy az adott „konfliktus Sneider és az úriember között nem utóbbi származása miatt, hanem annak bűnözői életmódja miatt volt”. 
 
Arra a felvetésre, miszerint pártja úgy áll össze a baloldallal, hogy egy évvel ezelőtt Ujhelyi István (MSZP) pert nyert Sneider Tamással szemben, és a bíróság jogerősen kimondta, a Jobbik elnöke nevezhető szkinhednek, Szilágyi azt mondta: 
A Fidesz fél. Ezáltal, felhasználva a fideszes médiát, megpróbál mindent annak érdekében bevetni, hogy megbontsa azt a kialakuló együttműködést, ami a magyar állampolgárok és az ellenzéki pártok közt kialakult az elmúlt időszakban. Sneider Tamásnak közszereplőként több mindent el kell tűrnie, s ebben a perben mindezt kimondták. Csak az a kérdés, kinek hiszünk?
– fogalmazott a jobbikos, aki azt idézte fel, hogy Sneider 1992-ben a Magyar Narancsnak adott interjúban azt állította, nem szkinhed. 
Én Sneider Tamásnak hiszek
– jelentette ki Szilágyi.
 
A szóvivő ezután arról értekezett: ha ma Magyarországon valakit lehet azzal vádolni, hogy antiszemita, akkor az a Fidesz, ugyanis a nagyobbik kormánypárt, „amely a gyűlölet pártjaként működik ebben az országban”, egy kilencvenes éveiben járó, zsidó származású embert tesz felelőssé mindenért, ami burkolt antiszemitizmus.
 
Újságírói kérdésre a politikus közölte: ő sosem volt büntetve, nem tett semmi olyat, amit szégyellni kellene vagy amit megbánt volna.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ