Cropped landscape
Belföld
Hollik István: Soros-féle kampányeseményen nem veszünk részt
2019-01-2507:52
Az Európai Parlament Magyarországról rendezett újabb vitája valójában nem vita lesz, ezért a magyar kormány nem vesz részt a jövő heti ülésen. Hollik István kormányszóvivő az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának pénteki adásában elmondta, a parlamenti meghallgatás kezdeményezői és felszólalói – mint Judith Sargentini, vagy éppen Frans Timmermans – kötődnek Soros Györgyhöz, vagyis az EP-vita valójában kampányesemény lesz. 
Hollik István közlése szerint szó sincs arról az ellenzéki kritikáról, hogy kihátrálás történne az EP-vitából, ugyanis, ha valódi viták, érvek ütköztetéséről lenne szó, akkor a kormány képviseltetné magát, de ezúttal egy Soros-féle kampányeseményre lehet számítani. 


A kormányszóvivő beszélt a Honvédkórházról is. Felhívta rá a figyelmet, hogy közép-magyarországi régió egészségügyi infrastruktúra-fejlesztésére – uniós szabályok okán – EU-s forrást nem lehetett biztosítani, ezért szükség volt az Egészséges Budapest Programra. 

A vidéki ellátórendszer fejlődött, a vidéki kórházak javultak, de pont a közép-magyarországi régióban az ellátórendszer rossz állapotba került. Ezt a problémát orvosolja az Egészséges Budapest Program, amit teljes mértékben magyar költségvetési forrásokból biztosít a kormány. Hét év alatt ez 700 milliárd forintot jelent, ennek része a Honvédkórházban most megvalósuló fejlesztés 

– emelte ki Hollik István. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ