Cropped landscape
Belföld
Ötforintosokkal rohamozták meg a szerkesztőségeket
2019-01-2420:14
Tömegével érkeznek az ECHO TV, a Karc FM és a Magyar Idők szerkesztőségébe azok az ötforintosok, amelyeket Hadházy Ákos részére gyűjt Bayer Zsolt. Kollégánk ugyanis így fogja kifizetni az országgyűlési képviselőnek azt az összeget, amelyet a bíróság kártérítésként szabott ki. 
Személyiségi jog megsértése miatt ítélt meg Hadházy Ákos részére 300 ezer forintot a bíróság, Bayer Zsolt két blogbejegyzése miatt. A publicista a vasárnapi Bayer showban közölte, megírta azt a bocsánatkérést, amire a bíróság kötelezte, ugyanakkor  az iratot letétbe helyezi egy közjegyzőnél és addig nem hozza nyilvánosságra, ameddig az országgyűlési képviselő nem kér bocsánatot Orbán Viktor miniszterelnöktől és nem határolódik el az O1G logótól 

A publicista arról is beszélt a 300 ezer forintos fizetési kötelezettségét teljesíteni fogja, azonban ezt kizárólag ötforintosokban hajlandó megtenni. 

Bayer Zsolt szerint a törvény, amire Hadházy Ákos hivatkozik, csak a kereskedelemre vonatkozik.
Az ítélet meghozatala óta szinte fél óránként érkeznek a nézők az ECHO TV székházába, hogy segítsék az ötforintosok felhalmozását. Akadt olyan férfi, aki mintegy 30 ezer forintnyi apróval járult hozzá az ügyhöz. 

A publicista számítása szerint több mint 250 kiló ötforintost kell összeszednie, hogy teljesítse ígéretét. Úgy becsüli, hogy ebből eddig mintegy 200 össze is gyűlt. 

Bayer Zsolt hangsúlyozta: az a törvény, amelyre alapozva Hadházy Ákos nem akarja elfogadni az ötforintosokat, csak a kereskedelemre vonatkozik. 

Bayer Zsolt szerint az egész esetben a legdöbbenetesebb, hogy milyen sokan mozdultak meg, hogy segítsék a gyűjtést. Az ítélet hallatán nem csak az Echo TV nézői, hanem a KarcFM hallgatói és a Magyar Idők olvasói is temérdek mennyiségű ötforintos halmoztak fel. 

Bayer Zsolt úgy fogalmazott: 

szinte nem tud már hová menni anélkül, hogy valaki ne segítené ki néhány ötforintossal.
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ