Cropped landscape
Belföld
Gulyás Gergely: A baloldal a rasszizmust próbálja szalonképessé tenni
2019-01-2408:48
A jelenlegi Európai Parlament megbízatása lejár, az utolsó halálhörgéseit láthatjuk a ciklus végén, ennek része a jövő heti vita is, amin a magyar fél már nem kíván részt venni - jelentette ki  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Beszélt arról is, hogy a kormány zsarolásnak tekinti azt, hogy az EU jogállami kérdéseket költségvetési kérdésekkel kapcsolna össze. Mivel teljes egyhangúság kell a költségvetés elfogadásához, ezért várhatóan ez a javaslat el fog bukni - tette hozzá. 
A kormány gondoskodik a múlt hétvégén elhunyt Andy Vajna temetéséről, a filmproducer, kormánybiztos végső nyughelye a budapesti Fiumei úti temetőben lesz - közölte Gulyás Gergely. A kormány saját halottjának tekinti a múlt hétvégén elhunyt Andy Vajnát, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost, aki a tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a magyar filmipar elismertetéséhez a világban - mondta a tárcavezető.

A baloldal a rasszizmust próbálja szalonképessé tenni

Gulyás Gergely miniszter szerint a Jobbik és a baloldal összefogása arról szól, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust.  A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlöletcselekményt követ el - mondta a miniszter azzal összefüggésben, hogy évekkel ezelőtt Sneider Tamás egy mozgáskorlátozott embert bántalmazott - Gulyás Gergely szavai szerint - "annak származása miatt". A tárcavezető kifejezetten elrettentőnek nevezte ezt a botrányos eseményt. Azt is megemlítette, hogy a szintén botrányba keveredett Szávay István még mindig a Jobbik országgyűlési képviselője.

ECHO TV/MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ