Cropped landscape
Belföld
A hideg ellenére is van hely a hajléktalanszállókon
2019-01-2408:05
Jelenleg 90 százalékon áll a hajléktalanszállók kapacitása - erről beszélt Fülöp Attila az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta, hogy az ellátórendszer igénybevétele önkéntes döntésen alapul, de próbálnak segíteni az utcán élőknek ezt a döntést meghozni.
Az államtitkár hangsúlyozta: a törvény hatálybalépése óta 1600-zal többen veszik igénybe ezeket a férőhelyeket, ebben benne van az is nyilván, hogy beköszöntött a tél, de mindenképpen elmondható, hogy egyre több olyan hajléktalan van, aki eddig az utcán volt, de most már a hajléktalanellátó rendszerben van. 
Ezt a munkát nem lehet egyik napról a másikra megoldani
- tette hozzá Fülöp Attila.

Azzal kapcsolatban, hogy húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek elmondta, hogy a cél az, hogy legyen egy olyan lakhatási program, ami bérlakást tud adni az utcán élőknek. Hosszútávon a cél az lenne, hogy valaki ne a hajléktalanellátó rendszerre szoruljon, hanem legyen valahogyan önálló keresete, és legyen egy önálló bérlakás, ahol élni tud - tette hozzá Fülöp Attila.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ