Cropped landscape
Belföld
Nagy Ervin: Sneider Tamás nem tudta a bomber dzsekit öltönyre cserélni
2019-01-2207:21
Náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás felesége az esküvői képeiken. A Jobbik elnöke szerint ez "bohóckodás volt egy privát rendezvényen, nem politikai véleménynyilvánítás". Nagy Ervin filozófus az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy reagált: ijesztő képsorok egy még ijesztőbb múltú emberről. Hozzátette, nem titok, hogy Sneider Tamás skinhead-vezér volt, de úgy tűnik a bomber dzsekit nem tudta öltönyre cserélni.  
Ijesztő képsorok egy még ijesztőbb múltú emberről – reagált Nagy Ervin. Sneiderről már kiderült az is, hogy 1992 környéken belekeveredett egy verekedésbe, ahol egy cigány embert bántalmaztak. Ezért felfüggesztett szabadságvesztést kapott - tette hozzá. 

Nem titok, hogy Sneider Tamás skinhead-vezér volt, de úgy tűnik a bomber dzsekit nem tudta öltönyre cserélni.  
A filozófus kitért a mostani Jobbik összetételére is, amely már rég nem a nemzeti radikalizmust képviseli. 

Valamikor egy nemzeti radikális pártól volt szó, ami semmiképpen sem szélsőséges. A mai Jobbikban nagyon összetett a kép, vannak olyan emberek, akiknek semmi közük nem volt a nemzeti radikalizmushoz és vannak olyan emberek, akik valamiféle szélsőséges ideológiát képviselnek és ebben hittek. Képesek voltak arra, hogy levegyék a külsőséget és átalakuljanak egy másfajta párttá - magyarázta.

Nagy Ervin emlékeztetett, azóta egy hanganyag is kiszivárgott, amelyen Sneider azt mondja: a barátja inkább muszlim legyen, mint zsidó. Ezek folyamatosan jönnek ki és úgy tűnik belülről jönnek - tette hozzá a filozófus.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ