Cropped landscape
Belföld
Elmaradt a rettegés, sőt a Fideszre mutogat a DK a náci botrány miatt
2019-01-2216:41
A Demokratikus Koalíciónak nincs álláspontja arról, hogy náci karlendítéses videó került elő a Sneider házaspárról, hiszen nem tudni, hogy honnét és ki tette közzé, annak érdekében, hogy bárkit is lejárasson – nyilatkozta az ECHO TV-nek Varju László, a DK országgyűlési képviselője. A politikus szerint a botrány a Jobbik belügye, a DK pedig nem ebbe szól bele. 
Varju Lászlót annak apropóján kérdeztük, hogy napvilágot látott egy felvétel Sneider Tamásék két évvel ezelőtti lakodalmáról, amelyen a Jobbik politikusának újdonsült felesége – az egyébként a pártban dolgozó jogász – kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak. 

Munkatársunk azon felvetésére, hogy több ellenzéki politikus is úgy nyilatkozott, a Jobbik részéről nagyfokú változás érzékelhető és a mostani botrány az esetleges összefogásra sem nyomhatja rá a bélyegét, Varju László kijelentette, a Fidesznek fontos érdeke, hogy minél több ilyen felvétel jelenjen meg (…) az egészen biztos, hogy az európai uniós választásokon a pártok már bejelentették, hogy külön indulnak, nem tudni együttműködésről. 

Az ECHO TV riportere megkérdezte a Sneider-botrányról Csárdi Antalt, az LMP frakcióvezető-helyettesét is. A képviselő leszögezte, teljességgel elfogadhatatlan a náci jelképek használata, a közéletbe való beemelésük, ebben pedig nincs vita. 

Arra a kérdésre, hogy le kell-e mondania a Jobbik elnökének, Csárdi Antal elmondta, nem az ő feladata, hogy döntsön, de mindenképpen kell, hogy legyen valami következménye az ügynek. 

Az esetleges Jobbikkal történő összefogással kapcsolatban a politikus úgy vélte, 

Ha lesz bármilyen következménye, akkor lehet együttműködés, az egy nehezebb kérdés, hogyha ez következmények nélkül marad, akkor az egy újraértékelését teszi szükségessé a kialakult helyzetben.
Csárdi Antal elfogadhatatlannak tartja a Jobbik mostani botrányát
Keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is reagált a Jobbik legújabb botrányára. A kormánypárti politikus szerint nagy kérdés, a baloldal miként is vállalhat közösséget Sneider Tamás pártjával. 

Érdekes módon azok fognának most össze a Jobbikkal, akik pár éve, Gyöngyösi Márton kijelentése után a Kossuth térre antiszemitizmus-ellenes nagygyűlést szerveztek 
– emlékeztetett Dömötör Csaba.

Az ECHO TV Sajtóklub című műsorának hétfői adásában Bayer Zsolt kiemelte, úgy tűnik – érdekes módon – most elmaradt az ellenzék és az ő sajtójának szokásos rettegése, elfelejtettek félni, de ha az ő, vagy akár például Semjén Zsolt esküvője zajlott volna hasonló keretek között, „akkor itt már ENSZ-katonák masíroznának”. 
A Jobbik egyébként érdemben nem reagált a történtekre. Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője az ECHO TV kérdésére mindössze annyit mondott, aljas dolognak tartja, hogy bárki egy politikus magánéletében kutakodjon. 

ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ