Cropped landscape
Belföld
Az egész országból küldik az ötforintosokat Bayer Zsoltnak
2019-01-2218:46
Három súlyos zacskó ötforintossal járult hozzá a Bayer Zsoltra kirótt sérelemdíj kifizetéséhez vitéz Kozma Simon képzőművész, a néhai Pongrátz Gergely Corvin közi szabadságharcos-parancsnok unokaöccse, aki szerint Pongrátz is kiállt volna Bayer mellett, ha élne. Az összegyűjtött pénzt Huth Gergely adta át a műsorvezetőnek az Echo TV Sajtóklub című műsorában.
Bayer Zsolt az adásban (19.40-nél) megköszönte, hogy a nézők már a pénz felét összeadták ötforintosokban és kijelentette: 

a ballib sajtó hiába állítja az ellenkezőjét, jogszerű így, törvényes fizetőeszközzel, zsákban áthajítva letudni a Hadházy Ákos botrányhős-képviselőnek megítélt összeget. 
Mint emlékezetes, Bayernek azért kell fizetnie, mert visszafordította Hadházyra és Szél Bernadettre az ellenzéki tüntetések eredetileg a kormányfőre és az államfőre szórt obszcén rigmusait.

Ma Schiffer András, az LMP volt társelnöke is jelezte, hogy ha következetes volna a bíróság, akkor az ellenzéknek nagyon sokszor háromszázezer forintot kellene megfizetnie Orbán Viktornak.

A konzervatív művészvilágban különleges viaszdomborműveiről és kisplasztikáiról ismert Vitéz Kozma Simon az ötforintosok átadásakor a PestiSrácok.hu-nak elmondta: nagyon sokra tartja Bayer Zsolt munkáját és Pongrátz Gergely nagybátyja emléke előtt is tisztelegve döntött úgy, hogy kiáll a műsorvezető-publicista mellett. Pongrátz Amerikából hazatérve rengeteg lelki erőt és tartást adott a család a Partiumban maradt részének – mondta el Kozma Simon, aki arra a felvetésre, hogy Hadházy Ákos, Tordai Bence, Fekete-Győr András vagy éppen Szél Bernadett ugyanolyan forradalmárnak képzeli magát, mint az 1956-osok voltak, az egészet egy rossz viccnek nevezte. 

Ezek nem tudják mi az igazi harc és forradalom, ez még színjátéknak és blöffnek is rossz, csupán azért cirkuszolnak, hogy megkapják a külföldi apanázsukat – fejtette ki a képzőművész. 

– Kiköltözött a gyűlölet az utcára, vérlázító, hogy egyesek az 56-os forradalom lyukas zászlaját is meggyalázzák, amikor kiviszik az O1G táblák társaságában a rendbontásokra – fűzte hozzá mindehhez a férje társaságában érkező Kozma Ildikó.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ