Cover
Belföld
Farkas Örs: A szombati tüntetés egy pártok melletti szimpátiavonulás volt
2019-01-2121:56
Gréczy Zsolt szerint az elmúlt 30 év legnagyobb tüntetéshulláma zajlik Magyarországon. Farkas Örs politológus az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: nehéz egy olyan eseményt tüntetésnek nevezni, mely hetek óta szerveződött és még egy félpályás útlezárásra sem volt képes.
A politológus szerint nagy probléma, hogy az ellenzéki pártoknál kétféle megszólaló van. Azok a politikusok, akiket a választók ma már nem szívesen látnak vagy teljesen új politikai szereplők, akik kocsonyaként remegnek a színpadon.
Hetek óta szervezték a múlt szombati demonstrációt és még egy félpályás útlezárást sem sikerült összehozni. Nagyon nehéz tüntetésnek nevezni. Inkább egy pártok melletti szimpátiavonulás volt
- tette hozzá.

Farkas Örs kiemelte: ahogy haladunk előre látszik, hogy kizárólag pártokhoz köthetők a tüntetések. A Munka törvénykönyvének módosítása már abszolút kikopott ezeknek az eseményeknek a beszédeiből.
Egyértelműen kormányellenes tüntetések zajlanak és ez nem meglepő, hiszen európai uniós kampány van
- fejtette ki.
A két évvel ezelőtti felvételeken Sneider Tamás felesége, a Jobbiknak dolgozó jogász kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak. Az első karlendítés után jelezte a jelenlevőknek, hogy nem bánta meg a mozdulatot, és férje nyakában ülve még kétszer megismételte azt. Farkas Örs ezel kapcsolatban úgy fogalmazott: a Jobbiknál nem az első esetről van szó, ráadásul ha valaki Sneider Tamás életútját figyelemmel kísérte, pontosan tudta, hogy a közösségen belül a szélsőségesebb szárnyhoz tartozik. 
Amikor elengedi magát a magánéletben, akkor előtörnek belőle azok a természetes gesztusok és vélemények, melyeket magáénak vall. Ebben olyan nagy meglepetés nincs.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ