Cropped landscape
Belföld
A Facebook cenzúrázta a Hír TV-t
2019-01-2112:40
Nem sokkal dél előtt a közösségi oldal cenzorai eltávolították a Jobbik elnökének feleségéről szóló hírt - olvasható a Hír TV internetes oldalán.
A Hír TV vasárnap 19 órás Híradója mutatta be azt a videót, amelyben a Jobbik elnökének, Sneider Tamásnak a felesége náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán. Pár perccel később a hírt a televízió egy munkatársa posztolta a Hír TV Facebook-oldalán.

Hétfő délelőtt a Facebook – mondván, hogy nem felel meg közösségi alapelveinek – eltávolította a posztot a Hír TV oldaláról és rövid időre kollégánkat is kitiltotta a Facebookról.

A csatorna szerint egyszerre érthetetlen és felháborító a közösségi oldal cenzorainak elfogadhatatlan lépése, hiszen a Hír TV nem népszerűsített náci eszméket. Éppen ellenkezőleg, a Hír TV arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a magyar közéletben vannak olyan szereplők, akik magukhoz közelinek érzik a nemzetiszocializmust.

A Jobbik esetében korábban volt már példa ordas eszméket képviselő antiszemita megnyilvánulásra: Szávay István baráti társaságban azzal büszkélkedett, hogy megütött egy zsidó nőt, Gyöngyösi Márton pedig listázni kívánta a parlament zsidó származású képviselőit. 

Bár a Facebook lépése megerősítette a Hír TV azon törekvését, amelyet a magyar közéletben felbukkanó, elfogadhatatlan megnyilvánulások ellen tesz, felmerülhet az a gondolat is, hogy a közösségi oldal a Jobbikot védve döntött a Hír TV posztjának törlése mellett - olvasható a televízió internetes oldalán.

Hír TV 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ