Cropped landscape
Belföld
Márki-Zay Péter: Forradalom is lehet
2019-01-1806:19
Békés eszközökkel kell leváltani a jelenlegi kormányt, amibe beleférnek a tüntetések is – mondta Márki-Zay Péter csütörtöki évértékelő beszédében. Hódmezővásárhely polgármestere szerint a Fidesz provokálja a tüntetőket, ami miatt akár forradalom is lehet Magyarországon. 
Az ellenzéknek a cselekedetét, a taktikáját, a kampányolását nem tisztem minősíteni. Távolról sem ítélem el 
- ezt mondta Márki-Zay Péter a tüntetésekkel és az ellenzék politikusok magatartásával kapcsolatban. Hódmezővásárhely polgármesterének az MTVA-ban történtekkel kapcsolatban sincs kifogása. 
 
A polgármester szerint békés kormányváltásra van szükség. 

A tüntetések és hát sajnos a Fidesznek a provokációja a tüntetéseknél, ezzel kapcsolatban nem biztos, hogy ebbe az irányba terelik a folyamatokat. tehát könnyen lehet, hogy 1989-90-cel szemben most lesz forradalom, én ezt egyáltalán nem zárom ki, én azt gondolom, hogy ez a hatalomnak sem érdeke, sőt kimondottan óva szoktam inteni a Fideszt, hogy ebbe az irányba terelje a folyamatokat 

– közölte Márki-Zay Péter. 
 
A politikus egyelőre nem határolódik el az őt támogató Jobbik több politikusától, a jobbikos Szávay Istvántól, aki egy zsidó nő megverésével dicsekedett párttársainak és Staudt Gábortól sem, aki ellen nemzetközi nyomozás indult. 

Az ECHO TV Híradójának összeállítása:
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ