Cropped landscape
Belföld
Komoly kiugrási lehetőséget nyújt a katonaság sok fiatal számára
2019-01-1807:44
Kiszámítható életpályát, rendes karrierlehetőséget jelent a katonaság. Egyebek között erről is beszélt Erdélyi Lajos. a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára az ECHO TV Jó reggelt című műsorának pénteki adásában annak apropóján, hogy február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba, így a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai szakjaira is. 
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karja várja a jövő lövészeit, tüzérjeit, a harckocsizókat, vagy éppen felderítőit, a gépésztől a logisztikusokig nagyon széles a spektrum.

Erdélyi Lajos felhívta rá a figyelmet, akiből katona lesz nemcsak itthon, hanem külföldön is láthat el szoláglatot, hiszen Magyarország NATO-ország, jelenleg is mintegy ezer magyar katona tartózkodik külföldön.

Komolyan elismertek a magyar katonák a világban, legyenek tisztek, altisztek, vagy éppen legénységi állomány 
– emelte ki a helyettes államtitkár. Hozzátette: hosszútávú, rendes életpályát kínál a katonaság. Mint fogalmazott, azok, akik bekerülnek és hivatásos katonák lesznek a hadsereg „születéstől a halálig megkísérel gondoskodni”.

Erdélyi Lajos arról is beszélt, a katonaság sok fiatal számára kiugrási lehetősége jelent. Példaként hozta fel, hogy a tiszti pálya hosszú évszázadok óta rendkívül komoly értelmiségi karriert jelentett azok számára is, akik szerényebb anyagi körülmények között élnek és ez napjainkban is így van.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ