Cropped landscape
Kultúra
István, a király a Budapesti Operettszínházban
2019-01-1609:09
Az István, a király ősbemutatója 1983-ban volt, most pedig a Budapesti Operettszínház játssza sikerrel. A rockopera zenéje és szövege természetesen ugyanaz, mint az eredeti, sőt most is Makláry László karmester a zenei vezető ugyanúgy, ahogy 36 évvel ezelőtt. A Székely Kriszta által rendezett darab részleteiről beszéltek az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában a színészek, Kocsis Dénes és Gömöri András Máté. 
Székely Kriszta rendezéseben a darab egy új értelmet nyert, rendezői részről nagyon fontos, hogy nincs eldöntve, ki a rossz és ki a jó, Koppány vagy István. Ami történt azt megmutatjuk, de nem azt mondjuk, hogy azért történt így, mert a jónak kell győzni, hanem azért, mert így történt és mindenki döntse el melyik irányzatot szeretné képviselni – mondta a darabról az Istvánt megformáló Kocsis Dénes. 

A mai világ érték-és kapcsolati rendszerei szerint felállított darab, ami megmutatja, hogy amellett, hogy le kell győznöm Koppányt, ez nagyon fáj, mert nem akarom őt bántani hiszen a nagybátyám, de muszáj megtennem egy országért. És nem a hatalom iránti harc a lényeg, hanem, hogy egy ország tovább tudjon menni vagy küzdeni tudjunk egymásért - tette hozzá.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ