Cropped landscape
Belföld
Gyöngyösi pálfordulása Soros-ügyben
2019-01-1508:30
Titkosszolgálati jelentések vannak arról, hogy számos ellenzéki civil szervezet Soros György amerikai mágnástól kap komoly támogatást, beleértve azokat is, amelyek a migránsok Magyarországra való tömeges beáramlását segítik – mondta két évvel ezelőtti parlamenti felszólalásában Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, aki ma már „nem csak Gyurcsány Ferenccel, de még az ördög öreganyjával is összefogna”. 
A jobbikos politikus korábbi szavait Volner János, a Mi Hazánk független képviselője idézte fel annak kapcsán, hogy Márki-Zay Péter védelmébe vette Gyöngyösi Mártont. 
Ebben a nagy balliberális összefogásban sokan már azt sem tudják, merre állnak arccal
– írta Volner, aki szerint aki „nem egy befőttes üvegben él”, az láthatja: a Jobbik politikája változott, nem az övé.

Ezután Volner felidézte, amikor Gyöngyösi azt mondta, „a Nyugat „puha” eszközökkel igyekezett növelni a befolyását a posztszocialista térségben, különösen Kelet-Közép-Európa és Közép-Ázsia országaiban. Kihasználva a rendszerváltást követő időszakban máig tartó válságok sorozatát a térségben, a Nyugat a politikai és gazdasági nyomásgyakorlás színes eszköztárával növelte, növeli a befolyását.

A Nyugat beavatkozásának legszélsőségesebb példái a térségben lezajlott „színes forradalmak” Ukrajnában, Grúziában és Kirgizisztánban, ahol a hatalom megdöntésére titkosszolgálati eszközökkel puccsot, polgárháborús helyzetet idézett elő. Jellemzően a posztszocialista térség minden országában átláthatatlan alapítványi háttérrel működő civil szervezetek gondoskodnak a politikai ellenzék kineveléséről, kiképzéséről és pénzügyi támogatásáról.”

A Mi Hazánk politikusa szerint „Márki-Zay Péter újdonsült barátja és szövetségese” akkor még Vlagyimir Putyin orosz elnököt tekintette példaképének, és szorgalmazta, hogy orosz mintára Magyarországon is bélyegezzék külföldi ügynöknek azokat a Soros-féle NGO-kat, amelyek embereivel egy évvel később már brüsszeli konferenciát szervezett, manapság pedig arról beszél, „mennyire nem bánná, ha a kisfia a CEU-ra járna”.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ