Cropped landscape
Belföld
Volt devizahiteleseken akar segíteni a Mi Hazánk
2019-01-1406:32
A Mi Hazánk olyan megoldást talált, amellyel minden banki végrehajtás azonnal leállítható lenne, ez ügyben meg is tettük a lépéseket – írta ki közösségi oldalára Toroczkai László. A párt elnöke közölte azt is, képviselőik az Országgyűlésben kezdeményezik, hogy a büntető törvénykönyvbe kerüljön vissza a Gyurcsány-kormány által 2005-ben törölt, a banktitokra vonatkozó tényállás. Így ugyanis a pénzintézetek nem adhatnák ki az egykori devizahitelesek és ingatlanjaik adatait a végrehajtóknak. 
A dolog egyáltalán nem légből kapott. Egyrészt a devizahiteleseknél számos olyan bírói ítélet született, amely kimondta, hogy a hitelszerződés felmondása érvénytelen, mert a bank a banktitok megsértésével állította ki az adott felmondásokat. Márpedig a felmondás elengedhetetlen feltétele annak, hogy a bank végrehajtási eljárást tudjon kezdeményezni. 
Ha a törvényalkotó a banktitokra vonatkozó részt megtartja, minden devizahiteles védve lenne
– derül ki a pártelnök honlapján található összeállításból. Másrészt a Mi Hazánk Mozgalom tavaly decemberben 460 büntetőfeljelentést tett devizahitelesek ügyében, a fővárosi rendőrkapitányság pedig személyes adattal való visszaélés miatt ezekben nyomozást rendelt el – írta Toroczkai László.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ