Cropped landscape
Belföld
Völner Pál: Minden ami ma zajlik, az már az európai parlamenti kampány része
2019-01-1420:08
A közigazgatási bíróságokról szóló törvény fő problémája, hogy nem tudtuk szakmai síkon tartani a párbeszédet az ellenzékkel, hiszen például már a hétpárti egyeztetésre sem jött el az MSZP és a DK - mondta Völner Pál az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a pártok árulásnak tartják, ha az egyik képviselő egyeztet a kormánypárttal, nem számítanak már a szakmai érvek.
Az ellenzéki pártok szerint a közigazgatási bíróságok létrejöttével a kormány lerombolja a jogállamiságot, miközben hasonló szabályozás van több európai országban. Valami miatt Lengyelországban, Ausztriában vagy Csehországban nem veszélyezteti ez a fajta struktúra a jogállamiságot - vetette fel az államtitkár. 

A törvény ellen aknamunka folyik külföldön, például az Amerikai Ügyvédi Kamara felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a jogszabályt. Völner Pál elmondta, hogy elküldik a törvény angol nyelvű változatát és utána nyitottak az érdemi egyeztetésre. Nem hiszem, hogy a kamara prominensei tudnak annyira magyarul, hogy a magyar nyelvű szövegről érdemi jogi véleményt tudnának kialakítani - tette hozzá.
Minden ami ma zajlik, az már az európai parlamenti kampány része. Mindenki azon van, hogy minél nagyobb tömegbázist építsen.

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett a kormány Ausztria ellen

Egyértelmű, hogy a szabályozás beleütközik az egyenlő bánásmód elvébe, nem lehet megkülönböztetni az EU-s munkavállalókat aszerint, hogy melyik tagállamból származnak. Ilyen alapon drágább autópályadíjat kérhetnénk az osztrákoktól, mert ők gazdagabb országból jönnek - mondta a politikus.

Hozzátette: most egy keresetet kell benyújtani, amiben bemutatjuk, hogy az EU mely rendelkezéseivel ellentétes az osztrák szabályozás, végül a luxemburgi bíróság semmisítheti majd meg ezeket az intézkedéseket.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ