Cropped landscape
Belföld
„Márki-Zay Péter miatt szűnt meg a Vásárhelyi Televízió”
2019-01-1416:48
Több mint három évtized után megszűnt a hódmezővásárhelyi városi televízió. Hiába szavazta meg a közgyűlés a médium támogatását, Márki-Zay Péter nem folyósította a működéshez szükséges pénzeket. A Fidesz szerint a városvezetőnek nem tetszettek a televízióban elhangzott dolgok ezért lehetetlenítette el azt.
December végén, 30 éves működés után már nem volt adás, az utolsó munkatársak is felmondtak, mert nem kaptak fizetést. A vásárhelyi közgyűlés megszavazta ugyan a támogatást, de Márki-Zay Péter vezette polgármesteri hivatal nem utalta el azt a televíziónak.

 
Márki-Zay a város nehéz anyagi helyzetével indokolta a támogatás megvonását, a Fidesz szerint viszont a szerkesztői szabadság nem tetszett neki. 

Ez a televízió nemcsak a polgármester véleményét mondta el, hanem elmondta a képviselőtestület egyéb tagjainak a véleményét is. Ez a polgármesternek nem tetszett. Gazdaságilag tönkretette ezt a televíziót, és 20 embernek a munkahelye szűnt ezzel meg. De hát ez egy szokványos dolog, hiszen mintegy 40 embert a városházáról is elbocsátott 
 közölte Hegedűs Zoltán, Fidesz helyi frakcióvezetője. 
 
Információink szerint Márki-Zay Péter Botka Lászlóhoz fordult. Úgy tudjuk, hogy a Szeged Televízió készítene híradót Hódmezővásárhely számára és ott közvetítenék a testületi üléseket is. 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ