Cropped landscape
Belföld
Hazudik az ellenzék a Karmelita menzáról
2019-01-0910:03
A Miniszterelnökség közleményben cáfolta az ellenzék legújabb hazugságát. Az ellenzéki oldal óriási hisztériázásba kezdett a Karmelita Menza kapcsán, ami nem mellesleg egyáltalán nem drágább, mint az Országház menzája, ahol az ellenzéki politikusok is rendszeresen ebédelnek. Az ellenzéki képmutatásának újabb ékes bizonyítéka az eset. 
A Miniszterelnökség közleménye szerint a Karmelitában működő önkiszolgáló menza bérlőjének kiválasztása nyilvános pályáztatás útján valósult meg. Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. 
 
A nyertes pályázó havi 2,54 millió forint bérleti díjat ajánlott. 
 
A Karmelita épületében dolgozó munkatársak napi étkeztetését - több közigazgatási intézményhez hasonlóan - ez az önkiszolgáló konyha látja el. 
Az önkiszolgáló menza nem étterem. 
Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.
 
A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint.
 
Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ