Cropped landscape
Belföld
Programja nincs, mégis főpolgármester akar lenni
2019-01-0811:48
Konkrét elképzelés, ajánlat nélkül kér támogatást főpolgármester-jelöltségéhez Karácsony Gergely – derül ki a Párbeszéd társelnökének a Hvg.hu-nak adott interjújából. A programom a kampány végére lesz kész, mert ez nemcsak az én programom, hanem minden budapestié – mondta Karácsony a portál kérdésére, hogy kész van-e már a programja. Mint magyarázta, részvételi programalkotást szeretne, amelyben a szakmai szervezetek és a polgárok is elmondhatják a véleményüket.
De már ezen a héten elkezdem bemutatni az én ötleteimet – hangoztatta a politikus, aki ezek közül egyet sem volt hajlandó elárulni, csupán homályosan annyit mondott, hogy „a lényeg az emberközpontú város, a zöld Budapest”. Ismert: Karácsony pénteken jelentette be, hogy elindul az MSZP által szervezett baloldali előválasztáson, ahol jelen állás szerint a szocialista Horváth Csabával mérkőznek meg azért, hogy egyikük Tarlós István kihívója lehessen.

A tervek szerint az előválasztás február 3-án zárul le, ám a procedúra ezzel még nem ér véget. Az első, baloldali versengés nyertese júniusban mérkőzne meg az LMP támogatását bíró Puzsér Róberttel, illetve a liberális Sermer Ádámmal, és e küzdelem győztese lesz végül Tarlós egyedüli kihívója.

Bár június még messze van, Puzsér Róbert már most célkeresztjébe vette a Párbeszéd társelnökét. Amit Karácsony Gergely előad, az a jelentés, a vállalás és a program spekulatív inflációjának tankönyvbe illő módszere – írta közösségi oldalán Puzsér. Szerinte a főpolgármester-jelöltség Karácsonynak egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez. „Megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze” – fogalmazott a megmondóember.

Emlékeztetett arra, hogy Karácsony „miniszterelnök-jelöltként három államcsődnyi ígéretet hazudott a magyarok pofájába”, „megígérte az alapjövedelmet, a tizenharmadik havi nyugdíjat, ingyen gyógyszert és még vagy száz további, fedezet nélküli szociális hazugságot”. Gyurcsányabb volt Gyurcsánynál, idén télen már a mérsékelt államférfit játssza, hisz pontosan tudja: kifejezetten figyelek arra, mit hazudozik a kígyónyelvével – zárta sorait Puzsér.

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ