Cropped landscape
Belföld
Keménymag: A betűk is megbokrosodtak a lázadás tüzétől
2019-01-0821:49
A január 5-i összellenzéki tüntetés gondoskodott arról, hogy legyen min röhögni a következő 360 napon. Eleinte úgy tűnt, hogy ismét egy unalmas demonstráció veszi kezdetét, de később kiderült, a tüntetők mégis a halálra nevettetés módszerét alkalmazzák. A közéleti B-közép csapata ezúttal sem fogta vissza magát. Az ellenzéki cirkusz, az ellenzéki pártok és politikusok idei akciói, megnyilvánulásai már bőven szolgáltattak témát Megadja Gábornak, a 888.hu publicistájának, Ambrózy Áronnak és Vésey Kovács Lászlónak, a PestiSrácok.hu újságíróinak. Műsorvezető: Velkovics Vilmos. 
A hétvégi demonstráción január 19-ére, szombatra sztrájkot hirdettek s ezt egy molinóval is nyomatékosítani akarták, így megszületett a felvonulás egyik jelképévé vált szrtájkos plakát. 
Amikor homokszem került a gépezetbe
Vésey Kovács László szerint nem lehet tudni, hogy a feliratot készítő „megterhelt” diáklány egyáltalán magyar-e, vagy sem. Annyit tudni – folytatta – hogy ezek az ifjú komcsik a Vértanúk terén gyülekeztek, ahol TGM elsiratta Nagy Imre szobrát, onnan indult ez az ifjú kommunista csapat az Oktogon felé, s míg itt várták a derékhad beérkezését, addig bulikáztak egy kicsit, várták a proletárdiktatúrát s ott alkották ezt a fantasztikus molinót. 
Az, hogy mi ezen a szrtájkon röhögünk, az pont olyan, mint náluk az O1G (…) Nekünk is megvan a buborékunk, ahogy nekik is megvan a buborékjuk. Az, hogy az O1G, náluk egy iszonyú jópofa dolog, mi ugyanúgy röhögünk rajtuk ezzel, de ez a buborékon belüli poén. Az a kérdés, ki fog-e menni belőle? Tehát, ha a szélesebb közvélemény röhög azon, hogy még a sztrájkot sem tudják leírni, akkor nekik végük van
– erről már Ambrózy Áron beszélt. Az újságíró rámutatott, 

a magyar politika egyetlen vastörvénye, hogy akit egyszer kiröhögtek, annak vége van. 
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a szombati tüntetésen belengette, hogy lesz egy közös ellenzéki lista, ezt Karácsony Gergely megerősítette, ugyanakkor a szocialista politikushétfőn reggel már arról beszélt, hogy nem lesz ilyen, még aznap Szanyi Tibor azt mondta, hogy lesz. Úgy tűnik, az ellenzéki oldalon mégsem olyan nagy az összhang, vagy pedig hiányzik a kommunikáció, persze ők ezt tagadják. A mostani ellenzéki előválasztás is papíron az egységről szól, de valójában most jön az, hogy az MSZP egy hónapig ekézi majd az előválasztáson induló Karácsonyt Gergelyt. 

Velkovics Vilmos felvetette, képzeljük el, ha Karácsony megveri Horváth Csabát, onnantól őt kell támogatnia a szocialistáknak Puzsér Róbert ellenében, hacsak nem a Puzsért fogják támogatni. 
Puzsér rajt-cél győzelmet fog aratni, méghozzá azért, mert kiemelkedik ebből a szorulásos ellenzéki közegből. Ő legalább néha mond jókat, meg van valami humora
 – jelentette ki Ambrózy Áron. 
Megadja Gábor, Ambrózy Áronnak és Vésey Kovács László is egyetértett abban, hogy Puzsér kiemelkedik Horváth Csaba és Karácsony Gergely közül, sőt talán Puzsér számára méltatlan, hogy ilyen mérce mellé állítják, mint Karácsony és Horváth, egy igaz mércét ő is megérdemelne. 

Teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ