Cropped landscape
Belföld
Civil szervezetek, figyelem!
2019-01-0707:34
Idén januártól támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezeteknek. A pályázati rendszer keretében 200.000 forint állami támogatásra pályázhatnak. Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának hétfői adásában kiemelte, a pályázat nyitva áll az összes nonprofit civil szervezet előtt.
Szalay-Bobrovniczky Vince a kormány civil arcának nevezte a Nemzeti Együttműködési Alapot és kiemelte, az alap az elmúlt években folyamatosan emelkedett, jelenleg mintegy 6 milliárd forintos. A pályázatot január 16-án a Bethlen Gábor Alap fogja kiírni. Hozzátette: két kiírás lesz, az egyik az összevont pályázatokra vonatkozik, a másik pedig az egyszerűsítettekre. 

Az összevont pályázatokat január 16-a és február 15-e között lehet, az egyszerűsített pályázatokat pedig február 15-e és március 15-e között. Csaknem 20 ezer pályázatot várunk 
– ismertette a helyettes államtitkár. 

Rámutatott, az egész alapját a civil törvény módosítása képezi. 

Nehéz Attila műsorvezető azon kérdésére, ki lehet-e szűrni az álcivileket, Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, fontos törekvés, hogy a valódi civil szervezetek jussanak támogatáshoz, azok, akik a társadalom számára hasznos munkát végeznek, adott esetben terhet vesznek az állam, az önkormányzatok válláról. 

Igyekszünk kiszűrni minden olyan szervezetet, amelyről úgy gondoljuk, nem végez valós munkát, hanem alapvetően olyan politikai célokat kíván megvalósítani, amelyekkel nem értünk egyet 
– tette hozzá a politikus.  

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ