Cover
Belföld
Civil kör: Ha a kormány úgy cselekszik ahogy eddig, nincs mitől félnie
2019-01-0521:52
Az öt százalék feletti gazdasági növekedés mekkora mozgásteret ad a kormánynak? Hová vezetnek az újévben is folytatódó ellenzéki és szakszervezeti tüntetések? Megváltoztatják-e az erőviszonyokat Európában az EP-választások? Mi vár ránk magyarokra, Magyarországra a 2019-es esztendőben? Ezekről a kérdésekről volt szó az ECHO TV Civil kör című műsorában. Az év első adásában Tóth Kriszta vendégei Ferencz Orsolya űrkutató, Simon János politológus és Trombitás Kristóf publicista voltak.
Ferencz Orsolya úgy fogalmazott, hogy eleve felfokozott állapotok vannak, hiszen két választás is lesz ebben az évben. Izgalmas és érdekes év lesz, azért is, mert a múlt év végi eseményekből lehet következtetni arra, hogy az ellenzéknek most egy fontos érdeke van, hogy megmutassa, láthatóvá tegye magát. 

Trombitás Kristóf szerint meghatározó év lesz a 2019-es, de ez inkább a világpolitikai eseményeket érinti. 
Elnézi az ember ezeket az ellenzéki handabandázásokat, de sorsfordító cselekedetnek kéne történnie, hogy itt az önkormányzati választásokon igazán komoly felfordulás legyen. Azt hiszem az idei esztendőben a változásokat az európai és világpolitikában lehet várni
- fogalmazott a publicista.

Simon János hozzátette, ha ebben az évben a gazdaság jól fog menni, akkor a politika is. Természetesen várhatóak konfliktusok a két választás okán. Úgy gondolja, hogyha a kormány úgy csinál mindent ahogy eddig, akkor nincs mitől félnie. 
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ