Cover
Belföld
85 munkagép tisztítja a fővárosi utakat
2019-01-0509:56
Budapestet pénteken este 21 óra körül, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően csapadékzóna érte el, változó intenzitással és területi eloszlással havazni kezdett. Egész éjjel esett.
Az FKF Nonprofit Zrt.-nél pénteken 18 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe. Az éjszakai műszakban 71 munkagéppel síkosságmentesítték a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, nappalra 79 gépet állítottak be, továbbá 6 kisméretű célgéppel tisztítják a hidak, felüljárók járdáit, és a kerékpárutakat. 400 munkás kézzel takarítja a közjárdákat, a közlépcsőket és a gyalogátkelőhelyeket.

A társaság tájékoztatása szerint a BKV járatai rendben közlekednek.

A főutak „sónedvesek", a mellékutak havasak, takarításukat csak a főútvonalak rendbetételét követően kezdődik meg. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek!

Az ingatlantulajdonosok figyelmét pedig arra hívja fel az FKF közleménye, hogy a a tulajdonosok feladata az ingatlanjaik előtti járdaszakaszok takarítása és síkosságmentesítése.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ