Cropped landscape
Belföld
Troll: Manipulált hírekkel vezet félre a CNN és a The New York Times
2019-01-0421:53
Manipulálja a Magyarországról szóló híreket több amerikai médium is. A CNN és legutóbb a The New York Times foglalkozott hazánkkal, amelyet fasiszta rendszerként mutatott be. Az ECHO TV Troll című műsorában M. Dobos Marianne vendégei nem csak a haladó sajtó álvalóságát vesézte ki, de szó volt a Parlament lépcsőjén közös ordítozással fogadalmat tett ellenzékről is. 
Tavaly decemberben a The New York Times Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglakozott egy cikkében. Ebben a magyar kormányt fasiszta rendszernek nevezik, és a Yale egyik professzorát idézik, aki szerint Orbán Viktor retorikája fasiszta vezetők stílusát idézi. Hozzáteszi: az Orbán-rezsim egyedül abban különbözik a fasizmustól, hogy itt még nincs Gestapo, az állam feletti ellenőrzés pedig kevésbé az erőszakról szól - vezette fel a témát M. Dobos Marianne.

Pindroch Tamás, a Figyelő munkatársa szerint a cikk jól mutatja, milyen magasan van a szakmai sztenderd a The New Times-nál. Nem érti, hogyan írhatnak diktatúráról, miközben hetek óta tüntetések zajlanak és ezeket nem veri le a rendőrség, ellentétben pl. a brüsszeli és franciaországi demonstrációkkal. Hozzátette: a The New York Times-ban úgy megszaporodtak a Magyarországról szóló cikkek, hogy "az amerikaiak ezzel kelnek és fekszenek". Fogalmuk sincs arról, hol van hazánk, de azt tudják, fasizmus van – jegyezte meg az írás kapcsán. 

Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese azt mondta: ugyanaz igaz a CNN-re, mint a The New York Times-ra. Az amerikai hírcsatorna manipulált felvételt közölt a decemberi tüntetésről. Úgy mutattatták be az eseményeket, mintha a rendőrök lettek volna erőszakosak és nem a tüntetők. 

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője úgy fogalmazott: körbeért a történet, miután a HVG idézte a The New York Times, amely a HVG-re hivatkozott. 
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Troll
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ