Cropped landscape
Belföld
Már kézbesítik Orbán Viktor levelét
2019-01-0406:21
Január közepéig minden érintett megkapja Orbán Viktor levelét, amelyben a közelgő, májusi európai parlamenti (EP-) választás tétjére hívja fel a figyelmet a miniszterelnök, pártelnök. A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá a nagyobbik kormánypárt erőfeszítéseihez.
Tegnap megkezdték Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz támogatóihoz írott levele kézbesítését, amely a nagyobbik kormánypárt EP-kampányát készíti elő – értesült a Magyar Idők
 
Január közepéig minden címzetthez eljutnak a levelek, de csak azok kapnak ilyen küldeményt, akik erre korábban felhatalmazást adtak. A Fidesz elnöke a levélben szót ejt a 2019 májusában következő európai parlamenti választásról, amelynek tétje nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor.
Brüsszel a sorozatos terrortámadásokból mit sem tanulva továbbra is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát, és ezt rá akarja erőltetni a nemzetállamokra. Mi, magyarok ezt nem fogadhatjuk el. Az ellenzék már bebizonyította, hogy rájuk nem számíthatunk ebben a küzdelemben, mert ők Brüsszelt képviselik Magyarországon. Nekünk pedig olyan képviselőkre van szükségünk, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben. A Fidesz–KDNP jelöltjei a magyar érdekeket mindig megalkuvás nélkül fogják képviselni az Európai Parlamentben
– olvasható a levéllel kapcsolatos, néhány napja kiadott közleményben. 
 
A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz „sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit”. Az EP-választási kampány ugyan hivatalosan később kezdődik, de a februári parlamenti idénykezdetre és a hagyományos miniszterelnöki évértékelőre gyakorlatilag már az uniós voksolás hangolásaként tekintenek a kormányzó pártban. 
 
Orbán Viktor legutóbb egy éve, tavaly januárban fordult levélben támogatóihoz, a miniszterelnök, pártelnök Soros György tevékenysége elleni kampányhoz kért pénzt. 
 
A Magyar Idők úgy tudja, másfél-két hónapon keresztül kapott csekkes befizetéseket a nagyobbik kormánypárt. Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tavaly január végén lapunknak úgy nyilatkozott, hogy négy hét alatt több mint 36 ezren válaszoltak a kiküldött levélre, és mintegy 186 millió forint érkezett a megadott számlaszámra.

Hozzátette, átlagosan ötezer forinttal támogatták az Orbán Viktor által meghirdetett célt. A befolyt pénzből felvilágosító anyagokat és plakátokat készítettek. A Fidesz régóta él a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel.

A mikroadományok küldése egyben fontos visszajelzés is a pártot támogatók részéről. Ez Nyugat-Európában, de főként az Amerikai Egyesült Államokban bevett gyakorlat.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ