Cover
Belföld
Informátor: Az ellenzék teljes összeomlását hozta 2018
2019-01-0420:58
A tavalyi év legemlékezetesebb napja belpolitikai szempontból április 8-a volt. Orbán Viktor és az általa vezetett Fidesz-KDNP pártszövetség zsinórban harmadik alkalommal kapott felhatalmazást az ország vezetésére. Az ellenzék választási bukását lemondási hullám követte. Az ECHO TV Informátor című műsorának stábja végigkövette az eseményeket.
A választás napján a stáb találkozott Demszky Gáborral, aki vizet és a Nyomtass Te is! mozgalom szórólapját osztogatta a szavazóhelység 150 méteres körzetében, ahol tilos politikai tevékenységet folytatni. A volt főpolgármester a kérdések után kikelt magából, többször meglökte az operatőrt és a riportert le akarta locsolni vízzel. 

A kormánybuktatás az LMP-nek sem jött be. A párt nyolc képviselőt küldhet a Parlamentbe. Miután kiderültek az eredmények Hadházy Ákos, az LMP társelnöke lemondott. Szerinte az ellenzéki vezetők felelősséggel tartoznak az eredményért. A politikus lemondása után elkezdte besározni saját társait és politikai közösségének fontos tagjait.

A választást követően Vona Gábor is lemondott a Jobbik vezetéséről. Azonban a Jobbikból nem csak Vona Gábor távozott, mellette nagyon sokan elhagyták a Jobbikot a párt balratolódása miatt. Politikusok léptek ki és komplett alapszervezetek szűntek meg. Ez történt a mindig is erős szövetségesnek számító vecsési Jobbikkal is. 

Szabó Attila, az Erő és Elszántság elnökségi tagja szerint a Jobbik balratolódása óriási hiba volt.
Nem azok a srácok vagyunk, akik tétlenül nézzük, ami történik. Megpróbáltuk ezen a választáson is és a jövőben is megfogjuk. Egy új, realista jobboldalt szeretnénk kialakítani
- fogalmazott.

Silip Norbert, a Magyar Gárda egykori vezetője úgy nyilatkozott, nem ezért szavaztak 2010-ben Vona Gáborra.
Nem ez volt a programja és senkit nem kérdezett meg, hogy váltson-e vagy taktikázzon. Egy teljesen más ideológiai irányt képvisel ma a politikájával
- tette hozzá.
2007-ben a Magyar Gárda alakulását Vona Gábor támogatta. Tíz év elteltével szembe köpte egykori társait, amiért a gárdisták vissza is akarták kérni a gárdamellényét.

Silip Norbert tagja a Vadhajtásoknak. Ezt a nevet Vona Gábor ragasztotta rá azokra a jobbikosokra, radikálisokra, akiket megtagadott és leválasztott a pártról.

Bede Zsolt, a Vadhajtások szóvivője elmondta, Vona Gábor elvette a nemzeti érzelmű, radikális emberek hitét.

A Jobbik szemében ma már Volner János, Toroczkai László vagy Apáti István is "vadhajtásnak" számít, ami nem is csoda, hiszen a Jobbik mostanában már Gyurcsány Ferenccel tüntetget.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ