Cropped landscape
Belföld
Rig Lajos és Mesterházy Attila együtt szerveznek tüntetést
2018-12-3117:45
Korábbi elveik utolsó morzsáit is feladni látszik a Jobbik és az MSZP. Ezt mi sem példázza jobban, mint hogy a két párt két maghatározó arca, Rig Lajos és Mesterházy Attila közösen szerveznek tüntetést a Fidesz-kormány ellen Tapolcán. A Facebookon, esemény formájában, és csoportokban, privát üzenetekben invitálják az embereket január 5-ére a Fidesz iroda elé - írja a PestiSrácok.
Nem csak a fővárosban, hanem vidéken is folytatódik a tüntetéssorozat, immár Tapolcán is. Szakszervezeti vezetők mellett a két felszólaló Rig Lajos (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) lesznek.

Ez az a körzet, ahol az egyik legnagyobbat bukott a Jobbik és az MSZP a választásokon, hiszen a Fidesz jelöltjére itt még soha nem szavaztak annyian mint most áprilisban. Az MSZP egész Veszprém megyében megsemmisült és a tapolcai Jobbik is néhány fősre zsugorodott. A Veszprém megyei ellenzéki képviselők – Mesterházy Attila és Rig Lajos is – listáról jutottak a parlamentbe. Bár úgy volt, hogy Mesterházy egyéni jelölt lesz Veszprémben, de aztán nem vállalta a megmérettetést és visszalépett. Rig Lajos óriási önbizalommal vágott neki, annál nagyobbat esett… Azt, hogy most képviselő, csak annak köszönheti, hogy Vona Gábor lemondása miatt listáról bekerült az Országgyűlésbe.

Történt mindez annak ellenére, hogy a Veszprém megyei hármas számú választókerületben egyébként is mismásoltak a háttérben. Teljesen nyilvánvaló volt a Jobbik-MSZP összeborulás. A szocik olyan jelöltet indítottak, akit senki sem ismert a megyében, egy volt diplomatát, aki ráadásul kampányolni is elfelejtett. Eddig minden adandó alkalommal lázasan tagadták, hogy összefogtak volna, alku lenne közöttük. Úgy tűnik nem titkolják tovább. Az újabb taktika a nyílt összeborulás, ahogy országosan, úgy Veszprém megyében is.

A január 5-i tapolcai tüntetésre mindenesetre túl nagy tömeg nem várható. Eddig senki sem jelezte, hogy a közösségi portálon hirdetett eseményen ott lesz, az érdeklődők száma sem éri el a két tucatot. Talán ezért is kezdték meg a mozgósítást privát üzenetek formájában is. Ebben azt írják, “Soha többet Fidesz” címszó alatt, hogy várnak minden szimpatizánst, és mindenkit, aki “nem ért egyet a maffiakormány diktatórikus körülmények között meghozott törvénymódosításával”, a “rabszolgatörvénnyel”.

Hivatalos Facebook oldalán Rig félrevezető, csúsztató bejegyzéssel népszerűsíti Mesterházyval közös tüntetését. Azt írja, hogy a törvénymódosítás alapján a munkáltató “bevezetheti a hatnapos munkahetet” és a “dolgozóknak a túlmunkát elegendő lehet háromévente kifizetni.” A munka törvénykönyvének módosítása egyértelműen fogalmaz, amikor kimondja, hogy csak a munkavállaló beleegyezésével, azaz önként lehet vállalni a túlórát. Vagyis a többlettúlóra nem lehet kötelező, hanem csupán lehetőség. A túlórák kifizetése pedig természetesen ezután is minden hónapban az aktuális fizetéssel együtt történik.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ