Cropped landscape
Belföld
Újabb súlyos petárdabaleset történt
2018-12-3012:54
Súlyosan megsérült egy 46 éves férfi a Győr-Moson-Sopron megyei Újrónafő Császárrét majorban, amikor egy égő petárdát próbált eldobni.
A sérültet kórházba vitték. A férfi bal keze roncsolódott. A rendőrök gondoskodtak a helyszínen maradt illegális petárdák biztonságos elszállításáról. Ezeket később megsemmisítik. Két napon belül ez a második ilyen eset. Korábban a szintén Győr-moson-sopron megyei Gyórón egy 17 éves lány kezében robbant fel egy petárda, neki két ujja sérült súlyosan.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, a petárda használata tilos, aki engedély nélkül szerzi be, szabálysértést követ el, amiért 150 ezer forintos bírsággal is büntethető.
Tavaly 15 olyan esethez vonultunk ki, ahol pirotechnikai eszköz okozott balesetet. Leggyakrabban az otthon barkácsolt eszközök, illetve az illegálisan beszerzett pirotechnikai eszközök okoznak sérülést, de igazából nincs veszélytelen pirotechnikai eszköz. Hogyha valaki szabálytalanul használja, nem figyel oda, esetleg alkoholt fogyasztott, akkor pillanatok alatt megtörténik a baleset
– nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

ECHO TV – A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ