Cropped landscape
Belföld
Jobbik: Gyurcsányéknak önvizsgálatot kellene tartaniuk, de összeállunk bárkivel
2018-12-3008:10
Az elmúlt hetekben a tüntetéseken úgy tűnt, közös álláspontra került a teljes ellenzék. A baloldali liberális pártok együtt demonstráltak a Jobbik képviselőivel és szimpatizánsaival. A korábbi szélsőjobboldali párt ugyanakkor úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak inkább önvizsgálatot kellene tartania, mielőtt a rendőrség munkáját bírálja.
A Demokratikus Koalíció képviselői és szimpatizánsai minden tüntetésnek aktív részesei voltak az elmúlt hetekben. A DK képviselői szerint elfogadhatatlan a tüntetők drasztikus viselkedése. A párt frakcióvezető-helyettese korábban elmondta: azt nem lehet kifogásolni, ha a rendőrség ilyen esetekben jogszerűen és arányosan lép fel. Arató Gergely úgy véli, a rendőrségi fellépés azonban nem jogszerű és nem arányos. A politikus szerint a rendőrök nem figyelmeztetik az érintetteket a cselekmény abbahagyására és nem figyelmeztetik arra sem, hogy adott esetben kényszerítő eszközt, könnygázt fognak használni.
Az alábbi videón tisztán hallatszik, hogy a rendőrség próbálja csitítani a tömeget és felvilágosítást ad arról, mi ütközik jogszabálysértésbe.

Gyurcsány Ferenc, aki 2006-ban a tüntetések idején emberek szemeit lövette ki és vízágyúval oszlatta a tömeget Facebook-posztban reagálva rendőri brutalitásról és erőszakról írt.
Valóban van abban valami pikáns, amikor Gyurcsány Ferenc és a pártja a rendőri túlkapásokról értekezik
– erről már Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján utalva 2006 véres őszére.

A Jobbik képviselői a többi ellenzéki párttal - köztük a korábbi miniszterelnökkel - együtt tüntettek az elmúlt hetekben. Gyöngyösi Márton szerint ez a helyzet egy szükséges rossz.

A Jobbik szerint a DK-nak – amikor rendőri túlkapásról beszél – inkább önvizsgálatot kellene tartania, ugyanakkor Gyöngyösi Márton hozzátette: a jó ügyek érdekében a jövőben is összeállnak bárkivel még akkor is, ha alapvetően nem azonosak a politikai elképzeléseik.
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ