Cover
Belföld
Civil kör: A magyar társadalom többsége elégedett
2018-12-2921:54
Az év utolsó Civil kör című műsorában Tóth Kriszta vendégeivel értékelte az elmúlt esztendőt. Trombitás Kristóf blogger szerint a magyarok életére legnagyobb hatással az volt, hogy maradt az a kormány, amely az eddigi nyolc évben is volt. Simon János politológus hozzátette, a kormánypártok megdolgoztak a sikerért. Ifj. Lomnici Zoltán egyetértett abban, hogy az áprilisi választások voltak a legnagyobb hatással a magyarok életére. Hozzátette, politikai értelemben a március 15-i Békemenet volt a másik kiemelkedő esemény a 2018-as évben. 
A műsorvezető azon kérdésére, mi volt a magyarok életére a legnagyobb hatással, Trombitás Kristóf azt felelte: maradt az a kormány, ami az eddigi nyolc évben is. Ez azok számára is szemfelnyitó volt, akik harmadszorra is azt hitték, az előrejelzések ellenére is, hogy van esély a kormányváltásra. 

Simon János hozzátette, a Fidesz-KDNP-nek nem szabadott elbíznia magát akkor sem, amikor a csúcsra értek, nagy önmegtartóztatásra volt szükség. A kormánypártok komolyan megdolgoztak a választási sikerért. 

Ifj. Lomnici Zoltán felidézve a 2018-as esztendőt, politikai értelemben a választások mellett a március 15-i Békemenet volt kiemelkedő esemény. A rossz idő ellenére sok tízezer ember vett részt a meneten, vidékről is sokan érkeztek – gondolt vissza a márciusi eseményekre az alkotmányjogász. Fontos, hogy ennyien kiálltak a jelmondatuk mellett, miszerint: 

Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. 
Az alkotmányjogász úgy véli ennek lendülete bevitte a célba a kormánytöbbséget. 

Tóth Kriszta felvetette, ha annyi baj lenne ebben az országban, ahogy az ellenzék mondja, akkor bizonyára több embert tudnának maguk mellé állítani. 

Erre Simon János úgy reagált: nincs általános változásigény. Úgy gondolja a magyar társadalom többsége elégedett és mintha érezne, hogy egy aranykorszakba lépett. 
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ