Cropped landscape
Belföld
Otthagyta a DK-t a notórius tüntetésszervező
2018-12-2717:11
Kilépett a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőcsoportjából a notórius tüntetésszervező Székely Sándor – írja a 24.hu a Parlament honlapjára hivatkozva. Székely 2011-ben kezdett politizálásba a Milla-tüntetések egyik szervezőjeként, részt vett az Együtt 2013-as megalapításában, azonban miután bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe, szakított a párttal, hogy aztán ugyanezt megismételje Gyurcsányékkal is.
A portál arról ír, a kilépés még a karácsony előtti utolsó munkanapon, december 21-én történt, azóta független képviselőként folytatja a munkáját Székely. Mint hozzáteszik, hasonlós esetekben közleményben tesznek az érintettek bejelentést, azonban még Székely a Facebook-oldalán sem utal semmi a szakításra. A 24.hu érdeklődésére a DK szűkszavúan annyit reagált, „minden válás utólag is minősíti a kapcsolatot, mi szépen akarunk elválni egymástól, Székely Sándornak jó munkát kívánunk”.
 
A portál felidézi, Székely a DK és a Szolidaritás megállapodása révén szerzett parlamenti mandátumot. A politikus 2011-ben vett részt az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) által szervezett tüntetések szervezésében, majd megalapította a Magyar Szolidaritás Mozgalmat, amelynek máig elnöke. Egyik fő szervezője volt az új alkotmány elleni, 2012. január 2-ai, az Operánál tartott tüntetésnek, majd 2013-ban az Együtt egyik alapítója volt. A 2014. őszi önkormányzati választáson az Együtt színeiben bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe, majd hamar kilépett az Együttből, függetlenként folytatta a munkát. 2017 végén pedig mint a Szolidaritás Mozgalom elnöke kötött megállapodást a Demokratikus Koalícióval, ennek eredményeként lett a tavaszi parlamenti választás után országgyűlési képviselő.

PestiSrácok.hu

Az ECHO TV Híradója telefonon érte el Rónai Sándort, a DK szóvivőjét. A politikus elmondta, Székely távozása nem befolyásolja a januári előválasztási együttműködést a párt és a Szolidaritás Mozgalom között.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ